THE MANYSH TRAFO Napisano 17 Wrzesień 2009 Napisano 17 Wrzesień 2009 Witam. Z góry prosze o rozwage bo wogóle sie nie znam:) Mam mozliwosc kupic tanio lampe błyskowa, suntax phototechnics 9000dt thyristor, lub miranda caf 28 Teraz pytania: czy to bedzie pasowało do nikona D80 ?? czy to sie wogóle opłaca kupic czy tez jest to szmelc i lepiej nie brac ? która wybrac, która lepsza ? jakos nie moge znalezc infa w necie o tych produktach dlatego pytam ekspertów ;) Dzieki za pomoc
tweety Napisano 17 Wrzesień 2009 Napisano 17 Wrzesień 2009 suntaxy pasują do nikona o ile ma mocowanie nikonowskie. Miranda... nie znam, nie słyszałem. z tego co widzę, to jakaś starszego typu lampa jest. sprawdź dokładnie czy współpracuje z cyfrą. Starze lampy nie posiadają obecnego systemu TTL, przez co zostaje ci tylko manualny błysk. A w takich lampach ciężko się to ustawia jesli nie ma tzw. skoku czyli 1/1 1/2 1/4 1/8 1/16 1/32 1/64 Imo jeśli masz wydać na tą lampkę kilka stówek to lepiej weź jakąś dedykowaną nikonowską lampę. Więcej możliwości, gwarancja i takie tam :)
THE MANYSH TRAFO Napisano 17 Wrzesień 2009 Autor Napisano 17 Wrzesień 2009 koles,angol znalazł nad morzem torbe z dwoma lampami i obiektywem tamron adaptall 2 for olympus 80-210mm ,on nawet nie wie co znalazł, wiec chce sprzedac za grosze :) dlatego pytałem :) tamron, pewnie nie bedzie pasował skoro pisze for olimpus ... a z lampami sobie odpuszcze , skoro to jakies stare graty :) tweety jak zwykle na posterunku :) wiekie dzieki
sly Napisano 17 Wrzesień 2009 Napisano 17 Wrzesień 2009 koles,angol znalazł nad morzem torbe [...] chce sprzedac za grosze[...] Ktoś ucierpi na twojej oszczędności.
THE MANYSH TRAFO Napisano 17 Wrzesień 2009 Autor Napisano 17 Wrzesień 2009 mozesz rozwinac ?? facet ma 50 lat albo i lepiej, wiec napewno nie ukradł
Rascal Napisano 2 Listopad 2009 Napisano 2 Listopad 2009 (edytowane) Mysle ze nie warto, odnosze wrazenie ze to dosc leciwy sprzet za malo zawansowany technologicznie do uzycia z tym co oferuje D80. Edytowane 2 Listopad 2009 przez Rascal
Pionier Napisano 3 Listopad 2009 Napisano 3 Listopad 2009 ostatnio w jakimś magazynie o fotografii gość zachwycił się lampa http://www.cyfrowe.pl/aparaty/nissin-speedlite-di866-professional-typ-n-do-nikona.html , stwierdził nawet ze prezentuje się w niektórych sprawach lepiej od lamp nikona/canona. ile w tym prawdy to nie wiem, mimo wszystko poleciłbym dołożenie paru stówek i kupienie dedykowanej lampy nikona, z tych samych powodów o których wspomniał tweety... powodzenia, pozdro, pionier.
grizleyd Napisano 4 Listopad 2009 Napisano 4 Listopad 2009 ja bym wział na twoim miejscu nawet jako lampy do blysakania z boku (remote) (...)za malo zawansowany technologicznie do uzycia z tym co oferuje D80. LOL :D:D:D lampa to lampa
Rascal Napisano 4 Listopad 2009 Napisano 4 Listopad 2009 LOL :D:D:D lampa to lampa Coz... niektorzy poprostu zadowalaja sie zwyklym blyskiem :)
Rekomendowane odpowiedzi