Siegmar Napisano 9 Kwiecień 2004 Napisano 9 Kwiecień 2004 Postanowilem powalczyc! Jako temat pracy wybralem postac wiedzmina Geralta z Rivii. Byc moze nie jest to pomysl oryginalny ... Byc moze, ale mam duzy sentyment do rzeznika z Blaviken ... Jakis czas temu zaczytywalem sie w prozie Sapkowskiego wczuwajac sie w losy bohatera Sagi o Wiedzminie. Zaznacze, ze nie ogladalem filmu (nie zaluje) i nie mam zamiaru wzorowac sie na Geralcie Zebrowskim :) Co do umiejscowienia akcji, to prawdopodobnie skorzystam z pierwszego opowiadania Sapkowskiego pod tytulem ... \"Wiedzmin\". Mysle o scenie walki miedzy wiedzminem a strzyga w opuszczonym dworzyszczu - siedzibie zebatego potwora! Pojedynek na smierc i zycie ... Dynamiczna scena w barwach nocy, przy swietle ksiezyca ... Jest jeszcze druga mozliwosc ... scena juz po odczarowaniu strzygi ... slaniajacy sie na nogach ranny Geralt i patrzaca za nim naga, brudna czternastolatka (odczarowana strzyga) ... Jeszcze nie wiem, ktory wariant wybiore. Sklaniam sie ku pierwszemu, ale nie wiem jak to wyjdzie w praniu! Mam nadzieje, ze podolam i skoncze prace, co moze sie okazac dosc ciezkie majac na uwage moj czas, a wlasciwie jego brak ... Wkrotce postaram sie zamiescic pierwsze szkice! To moj chrzest bojowy, wiec trzymajcie za mnie kciuki ... :P
Tomur Napisano 9 Kwiecień 2004 Napisano 9 Kwiecień 2004 Zycze powodzenia, a zwłaszcza lepsiejszego wiedżmina niż ten rysowany przez B.Polcha. ;>
Nimrod Napisano 9 Kwiecień 2004 Napisano 9 Kwiecień 2004 Zapowiada się ciekawie, z niecierpliwością czekam na pierwsze choćby szkice :)
Cpt.Obvious Napisano 9 Kwiecień 2004 Napisano 9 Kwiecień 2004 Z tworczosci Sapkowskiego jedynie opowiadania wypadaly ciekawie (reszta była mdła jak flaczki w oleju). Scenka ciekawa, moze wyjsc jeszcze ciekawiej, no byle nie Polch ;) Pozdrawiam i życze powodzenia.
kozioo Napisano 9 Kwiecień 2004 Napisano 9 Kwiecień 2004 Na tą pracke będe czekał z niecierpliwością:] Powodzenia.
Siegmar Napisano 11 Kwiecień 2004 Autor Napisano 11 Kwiecień 2004 Rzeczywistosc okazala sie dosc twarda! Mimo najszczerszych checi i ciaglego szkicowania stwierdzam, ze nie dam rady ukazac sceny ze strzyga! Powoli bitwa ta pokazuje mi, ze jestem smierdzacym leniem :/ i zamiast caly czas cwiczyc wolalem pograc w ultime online ... musi sie to zmienic ... :| Zweryfikowalem plan dzialania! Sproboje ukazac Geralta w oczekiwaniu na strzyge! Ponizej zamieszczam forme, nad ktora dzis pracowalem! Prosze o krytyke i konstruktywne pouczenia ... Wiem, ze sporo niedociagniec ... Wszelkie opinie pilnie oczekiwane
Cpt.Obvious Napisano 11 Kwiecień 2004 Napisano 11 Kwiecień 2004 Troche dziwna poza, nie myślałes moze o ciekawszej pozie? Mniej centralnej, bardziej dynamicznej, mimo iz oczekuje.
gollum Napisano 13 Kwiecień 2004 Napisano 13 Kwiecień 2004 A nie myślałeś może o pierwszej scenie z tego opowiadania, gdzy zbliża się do karczmy? Mogłoby to fajnie wyjść, ale oczywiście to twoja praca. Pozdrawiam i czekam na więcej. Gollum
tirex Napisano 16 Kwiecień 2004 Napisano 16 Kwiecień 2004 poza jak od Spidermana (tyle, że z mieczem). dasz radę lepiej :)
Siegmar Napisano 19 Kwiecień 2004 Autor Napisano 19 Kwiecień 2004 Tiger : ... jasne ze tak ... myslalem ... ale wyszla taka :) gollum : ... zastanawialem sie nad wieloma mozliwosciami, ale ta mnie inspiruje tirex : ... trafne jak cholera ... musze to zmienic OK! Mam maly dylemat ... zaczynam prace od poczatku! Jednak postaram sie ukazac Geralta w walce ze strzyga! Pracuje ostro nad szkicem ... Mam nadzieje, ze wkrotce cos zamieszcze! Bardzo chce skonczyc ta bitwe, ale czas jest nieublagany, wiec ... prosze o cierpliwosc ...
little-ninja Napisano 20 Kwiecień 2004 Napisano 20 Kwiecień 2004 ruszaj ruszaj brachu bo czas ucieka ;) pozdrawiam
smart Napisano 17 Maj 2004 Napisano 17 Maj 2004 chciałbym zobaczyć jakiś postęp.myśle że wiedżmin powinien być trochę bardziej pochylony(coś jak gepard obserwujący swoją przyszłą ofiarę)Zachęcam do pracy :)
Rekomendowane odpowiedzi