guru Napisano 28 Wrzesień 2009 Napisano 28 Wrzesień 2009 Nie wiedzialem za bardzo jaki temat wprowadzic ale przejde do sedna sprawy. Czy jest mozliosc w 3ds max wyizolowac czesc modelu (np.tylko reki, nogi, itd). Powiedzmy ze mam model chlopczyka i juz troche wazy i chcialbym pracowac nad jego reka (i zwalniajac pamiec). czy jest jakas opcja wyizolowania tylko reki tak jak jest to w Z-Brush'u. Nie chodzi mi u o Alt+Q!!!
mrkrzysiek Napisano 28 Wrzesień 2009 Napisano 28 Wrzesień 2009 Alt + H chowanie zaznaczonych poly Alt + I chowanie niezaznaczonych Alt + U pokazanie wszystkich poly
Orangegraphics Napisano 28 Wrzesień 2009 Napisano 28 Wrzesień 2009 w edit poly masz coś takiego w w sub menu plygonów że sobie możesz zaznaczyć poligony i gdzies tam na dole w opcjach edit poly masz opcje ukrywania (hide selected, hide unselected, unhide all itp
guru Napisano 28 Wrzesień 2009 Autor Napisano 28 Wrzesień 2009 dokladnie o to mi chodzilo dzieki ale jak potem to cofnac bo cos mi Unhide all nie dziala?? /////////////////EDIT@ OK wykminilem skrot. na unhide All ALT+U :P. Xiz0r dzieki to jest dokladnie to ale bede korzystal ze skrotow. Mozna zamknac temat.
Orangegraphics Napisano 28 Wrzesień 2009 Napisano 28 Wrzesień 2009 pewnie masz zaznaczone coś innego niż polygony;)
Rekomendowane odpowiedzi