MazaQ Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 (edytowane) No to ja tez się zgłąszam zobaczymy jak mi pójdzie. tak jak SBT77 w pierwszy post powrzucam zdjęcia z których korzystałem do wykonania obrazka. Materiały: na razie tyle czyli podstawa: shot taken by Satoshi Kawase - KUDOS! pozwolenie na wykorzystanie zdjęcia - na flickr patrz opis pod zdjęciem pozwolenie na wykorzystanie zdjęcia: http://img258.imageshack.us/img258/6523/permission.jpg chyba użyję tego: I finisz: Po latach przygotowań w roku 2077 otwarto pierwszy resort hotelowy na księżycu. Całość kompleksu została zbudowana pod powierzchnią ziemskiego satelity. W jego skład wchodzą gigantyczne kopuły, w których odtworzono najpiękniejsze ziemskich plaże. miniaturka i link do większej wersji: http://img205.imageshack.us/img205/7716/chalange5copy.jpg Edytowane 25 Październik 2009 przez MazaQ
SBT77 Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 No fajnie to wygląda... ... i nie żebym robił z igły widły, ale czy te foty których użyłeś czasem nie mają copyrightów ?
MazaQ Napisano 6 Październik 2009 Autor Napisano 6 Październik 2009 o żesz własnie sprawdziłem, że mają .... zawsze mi się wydawało że na flickr autorzy zdjęć dają takie ikony do oznaczenia copywritów przy miniaturach, wiec nawet nie sprawdzałem opsiów pod oryginałami. no to kupa ..
SBT77 Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 A nie popróbujesz z innego źródła fotek ? Widać że wiesz o co chodzi, już Ci w duchu zacząłem kibicować... BTW, znalazłem coś fajnego na tym flickerze http://www.flickr.com/commons/ ;)))
MazaQ Napisano 6 Październik 2009 Autor Napisano 6 Październik 2009 raczej spróbuję się z nimi skontaktować z prośbą o udostępnienie materiałów, w koncu termin realizacji jest dość długi. najwyżej będę rzeźbił bez publikowania efektów do momentu, aż dostanę zgodę, jak jej nie dostanę to się wycofam z czelendżu... za bardzo zalezy mi na tokio dome..
Bedyk Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 (edytowane) zaja to w tych sprawach zielony jestem ale to az taki ambaras z tymi fotami? przeciez chyba nikt nie robi tutaj zadnego komercyjnego projektu, a sam ChC ma raczej charakter zabawy i edukacji ale moze czegos nie kumam, jak pisalem, zielony jestem mam nadzieje ze ktos mnie oswieci pzdr a co do obrazka zapowiada sie smacznie trybuny zostaja? bo narazie wygladaja dziwnie =] Edytowane 6 Październik 2009 przez Bedyk zapomnialem
SBT77 Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 ale to az taki ambaras z tymi fotami? No skoro zabawa polega głównie na klejeniu fotek, to materiały grają jednak pierwsze skrzypce. A materiały komercyjne/zastrzeżone zazwyczaj są znacznie wyższej jakości niż te darmowe. Poszukaj na sieci to się przekonasz. przeciez chyba nikt nie robi tutaj zadnego komercyjnego projektu, a sam ChC ma raczej charakter zabawy i edukacji No pewnie nie, ale prawo jest prawem - bez zgody nie wolno i tyle. Z resztą to by było skrajnie nieuczciwe gdyby jedni mieli używać wyłącznie darmochy a drudzy kleili na wygooglowanych fotach... Rownie dobrze mógłbym zassać parę fot przyrody z National Geografic - zwykle prezentują wysoką jakość - i z tego pokleić pracę na konkurs.
MazaQ Napisano 7 Październik 2009 Autor Napisano 7 Październik 2009 Podobnie jak SBT77 też jestem za tym aby wszystko było lege artis. Zresztą własnie z powodu używania tych materiałów w projekcie niekomercyjnym i zgłoszenia tego faktu właścicielowi, sądzę że nie będzie problemu z uzyskaniem zgody na ich wykorzystanie. trybuny zostaja? bo narazie wygladaja dziwnie =] no caman, jasne że nie
MazaQ Napisano 7 Październik 2009 Autor Napisano 7 Październik 2009 Dubluję posty żeby było czytelniej: - udało mi się uzyskać pozwolenie na wykorzystanie jednego zdjęcia tzn do morza. Link do prt sc. w pierwszym poście. W sumie bardziej zalezy mi na tokio dome, ale zawsze 50% sukcesu. teraz czekam na japończyka. trzymajcie kciuki..:cool:
MazaQ Napisano 8 Październik 2009 Autor Napisano 8 Październik 2009 (edytowane) Ok Japończycy to klawi ludzie. Właśnie dostałem pozwolenie na wykorzystanie tokio dome. Wrzucę je do pierwszego posta jak tylko dotrę do domu. EDIT: Japończyk dodał stosowny zapis pod zdjęciem na flickr. to chyba wyjaśnia sprawę praw autorskich do zdjęć. W związku z powyższym mogę się pochwalić postępami: nie wiem czy bardzo się różnią, ale co tam: Gwoli wyjaśnienia: drzewa są RPCowe, lub domalowane, skałki i piłka z domowego albumu wyszparowane dawno temu tak więc nie mam źródła... Edytowane 8 Październik 2009 przez MazaQ
kamil.ochel Napisano 8 Październik 2009 Napisano 8 Październik 2009 fajnie fajnie :) super pomysl z tym tokio dome. jedno mi nie pasuje: spalki powinny sie jakos lepiej odbijac w wodzie (popatrz jak siedrzewa odbijaja) a dwa to mam pytanie co zrobisz z publika (co tambedzie) ?
MazaQ Napisano 8 Październik 2009 Autor Napisano 8 Październik 2009 Dzięki kamil, - skałki są do poprawy - odbicia / kolor też nie bardzo mi podchodzi jesli chodzi o prawą stronę zdjęcia (puste trybuny) dodam tam pewnie szklane panele, na pierwszym planie w białych kulkach zasadzę roslinki i dodam balustradę na końcu tarasu. jesli chodzi o trybunę z kibicami po lewej to sam nie wiem co tam będzie wszytsko zalezy od tego jakie roślinki pojawią się na pierwszym planie. Jak starczy mi czasu to poszukam jakis fajnych detali / oświetlenia żeby wzbogacić białość ścian. pzdr m
MazaQ Napisano 12 Październik 2009 Autor Napisano 12 Październik 2009 Hyc! - niestety trawki w doniczkach zabijają i będę je poprawiał, ale na ten czas takie coś
MazaQ Napisano 12 Październik 2009 Autor Napisano 12 Październik 2009 hmm. z wrazenia zrobiłem double posta...
kamil.ochel Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 ojeju jeju :D bardz spoczko powiem Ci :D troche może mi te szyby nie pasują tu na dole ale ogólnie fajnie :D w ogole jakoś to CC teraz bez echa idzie (przynajmniej jak na razie) :D
MazaQ Napisano 15 Październik 2009 Autor Napisano 15 Październik 2009 Też nie jestem przekonany do tych szyb, ale wczoraj robiłem je podczas meczu i już nie miałem siły ich poprawiać. W sumie jest jeszcze trochę czasu i moze uda mi się dopieścić ten element. a jeśli chodzi o czelendż to faktycznie siakoś mało się dzieje u "konkurencji" ;)
kamil.ochel Napisano 15 Październik 2009 Napisano 15 Październik 2009 to raz a dwa że trzeba pisać double posty ^^
miriam Napisano 21 Październik 2009 Napisano 21 Październik 2009 UWAGA!! PRZYPOMINAM, NIEDŁUGO UPŁYWA TERMIN ZAKOŃCZENIA PRAC DO 18 EDYCJI CHC. OSTATECZNIE OSTATECZNY KONIEC PRZYPADA NA 26.10.2009 r. //Pozdr.
MazaQ Napisano 25 Październik 2009 Autor Napisano 25 Październik 2009 Ostateczna ostatecznośc w pierwszym poście - wybacz kamil nie mialem serca/czasu siedzieć nad szybami :|
Rekomendowane odpowiedzi