NeYo Napisano 7 Październik 2009 Share Napisano 7 Październik 2009 (edytowane) Witam ! Moim zdaniem zakończyłem już pracę nad tą sceną uczę się tworzyć grafikę 3D już ok 4 miesięcy co powiecie o tym ? Edytowane 9 Październik 2009 przez NeYo Zła nazwa wątku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noted Napisano 7 Październik 2009 Share Napisano 7 Październik 2009 łóżko wygląda jakby latało baaardzo słabe światło i materiały czym renderujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos Napisano 7 Październik 2009 Share Napisano 7 Październik 2009 (edytowane) Materiały,proporcje,oświetlenie są do bani. Aaa i latające poduszki? Edytowane 7 Październik 2009 przez latos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 7 Październik 2009 Share Napisano 7 Październik 2009 Moim zdaniem zakończyłem już prac nad tą sceną Tylko Twoim zdaniem. Wiele do poprawek: tak jak napisali poprzednicy: proporcje (polataj po domu z linijką i wymierz wszystko) materiały... są niepoprawne oświetlenie tak samo. pooglądaj prace zaawansowanych userów: http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=100 i porównaj ze swoimi renderami. Tłumaczenie się, że siedzisz w 3d tylko 4mce nikomu i niczemu nie służy. Lepiej posiedzieć kolejne 2 lata i wtedy coś uznać za skończone niż wychodzić z założenia, że póki co to co robię jest fajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 7 Październik 2009 Share Napisano 7 Październik 2009 Widok za oknem jest nierealny (jakby z 4000 piętra) i powoduje uczucie że budynek jest krzywy, poduszki lewitują, a materiały i tekstury trudne do zaakceptowania. To jest chyba początek pracy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 7 Październik 2009 Share Napisano 7 Październik 2009 Tweety nie napisałeś o nazwie wątku:) faktycznie, nie zauważyłem: NeYo: zapoznaj się proszę z zasadami tytułowania wątków i wprowadź poprawki: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=34619 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NeYo Napisano 7 Październik 2009 Autor Share Napisano 7 Październik 2009 (edytowane) Dzięki wszystkim za pokazanie błędów . Mam pytanie Podał by mi ktoś gotowe materiały drewna . Albo przynajmniej powiedzcie jak stworzyć dobry materiał drewna . Co macie na myśli mówiąc że materiały są nie do przyjęcia ? Proszę o szczeguły dopiero się uczę i nie chcę popełniać tych samych błędów . A i z kąd wziąć dobre zdjęcia 360 . Jak zmienić jednostki w 3ds max ? //////////EDIT: łączenie podwójnego postu. proszę nie pisz post pod postem Edytowane 7 Październik 2009 przez tweety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 7 Październik 2009 Share Napisano 7 Październik 2009 customize->Units setup 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NeYo Napisano 7 Październik 2009 Autor Share Napisano 7 Październik 2009 Thx ______________________________ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 7 Październik 2009 Share Napisano 7 Październik 2009 Tekstur drewna trzeba szukać na stronach z darmowymi teksturami albo goggle images. Tekstury nie powinny być tak gęsto powtarzane i nie takie kontrastowe, bo nie widać kształtu materiałów. Najlepiej jakiś tutorial albo książka o teksturowaniu. Potrzebujesz przede wszystkim tekstury na color i bump, a ponadto przydałoby się dać teksturę na reflection/specular. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NeYo Napisano 8 Październik 2009 Autor Share Napisano 8 Październik 2009 Tak właśnie szukam czegoś takiego co byłoby color i chociaż bump Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 8 Październik 2009 Share Napisano 8 Październik 2009 NeYo: zapoznaj się proszę z zasadami tytułowania wątków i wprowadź poprawki: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=34619 drugi raz proszę, trzeci raz już nie zapytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NeYo Napisano 8 Październik 2009 Autor Share Napisano 8 Październik 2009 Przeczytałem już ale nie wiem jak zmienić tytuł jestem zwykłym użytkownikiem Więc chyba ja nie mogę tego zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos Napisano 8 Październik 2009 Share Napisano 8 Październik 2009 Powiem ci tam. Zajmi się najpierw modelowaniem potem rendnerowanie. Też zaczynałem grafikę tam samo wszystko zbudowane z boxów i myślałem ,że wszystko jest wspaniale i genialnie zrobione. Ale to forum zmieniło moje podejście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 8 Październik 2009 Share Napisano 8 Październik 2009 Przeczytałem już ale nie wiem jak zmienić tytuł jestem zwykłym użytkownikiem Więc chyba ja nie mogę tego zmienić edycja pierwszego posta -> wyślij (zaawansowane) -> pole tytuł, zmień na poprawny i zapisz zmiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NeYo Napisano 9 Październik 2009 Autor Share Napisano 9 Październik 2009 Ok zmieniłem . Jeśli cię zdenerwowałem to sorry ale po prosu nie wiedziałem jak to zmienić . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 9 Październik 2009 Share Napisano 9 Październik 2009 hehe nie zdenerwowałeś, spokojnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
requirere Napisano 9 Październik 2009 Share Napisano 9 Październik 2009 Pokój :/ Brakuje Tobie pomysłu na pracę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi