Frankot Napisano 10 Październik 2009 Napisano 10 Październik 2009 (edytowane) Problem polega na tym, że mapa, którą umieściłem w kanale mirror nie działa. Próbowałem różnych ustawień i nie mogłem nic wskórać. Co dziwne jeśli umieściłem ją w kanale color, była wyświetlana poprawnie. Używam renderera Blender International. Poniżej zrzut zawierający moje ustawienia. Edytowane 10 Październik 2009 przez Frankot
Ania Napisano 10 Październik 2009 Napisano 10 Październik 2009 Włącz "calc alpha" w ustawieniach Map Image. Ray mirror używa kanału alpha, jpg nie ma kanału alpha dlatego trzeba go obliczyć z jasności mapy.
Frankot Napisano 10 Październik 2009 Autor Napisano 10 Październik 2009 (edytowane) Niestety nadal nie działa. Link do pliku i użytej mapy. http://www.megaupload.com/?d=VUNCWOUU [edit] Już działa, nie zauważyłem, że wartość Dvar miałem zmniejszoną do 0. Edytowane 10 Październik 2009 przez Frankot
Ania Napisano 10 Październik 2009 Napisano 10 Październik 2009 Pod "Map To" w opcjach materiału masz DVar na 0, daj wyżej (steruje jak mocno mapa wpływa na wszystko co nie ma własnego suwaka).
Rekomendowane odpowiedzi