Gość giggs Napisano 11 Październik 2009 Share Napisano 11 Październik 2009 (edytowane) hmmm... Mam małą zagwozdkę, otóż przy zoomowaniu widoków (najczęściej perspektive, choć zdarza się również na innych) znikają mi wszystkie obiekty łącznie z siatką. Myślałem, że to kwestia sterowników ale niestety nie. Problem występuje na soft, openGL jak i dx. Przejrzałem wątki z pokrewnymi tematami ale nie znalazłem odpowiedzi, zatem suplikuje o radę jak zaradzić tej sytuacji. Pozdrawiam all giggs Dodam, że plik wypuszczony na lapku z vista. Po odpaleniu na tej samej wersji maxa na Xp robi te same cuda. Edytowane 11 Październik 2009 przez giggs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stormwind Napisano 12 Październik 2009 Share Napisano 12 Październik 2009 Czy pojawiają sie z powrotem gdy oddalasz? jasli tak to problem moze być w tym ze obiekty do których chcesz przyblizyc uciekaja Ci poza płaszczyzne widoku, tj są zbyt blisko kamery i ta je ucina, spróbój w widoku perspective zamiast zoomowac scrollem uzyc field-of-view (dolna lewa ikona z ośmiu ikon w prawym dolnym rogu maxa). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość giggs Napisano 12 Październik 2009 Share Napisano 12 Październik 2009 Bingo. Problem wydaje się być rozwiązany. Dziękuje bardzo za pomoc. Na koniec mam dodatkowe niezobowiązujące pytanie: co trzeba zrobić, by nie wyrzekać się skrollowania, jak i gdzie to skonfigurować żeby widok nie uciekał. Pozdrawiam raz jeszcze giggs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. J Napisano 13 Październik 2009 Share Napisano 13 Październik 2009 Mi gdy tak właśnie się dzieje, wciskam Z, żeby wycentrować widok, na aktualnie edytowanym obiekcie. Wtedy lepiej się zoomuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi