Napisano 11 Październik 200915 l hmmm... Mam małą zagwozdkę, otóż przy zoomowaniu widoków (najczęściej perspektive, choć zdarza się również na innych) znikają mi wszystkie obiekty łącznie z siatką. Myślałem, że to kwestia sterowników ale niestety nie. Problem występuje na soft, openGL jak i dx. Przejrzałem wątki z pokrewnymi tematami ale nie znalazłem odpowiedzi, zatem suplikuje o radę jak zaradzić tej sytuacji. Pozdrawiam all giggs Dodam, że plik wypuszczony na lapku z vista. Po odpaleniu na tej samej wersji maxa na Xp robi te same cuda. Edytowane 11 Październik 200915 l przez giggs
Napisano 12 Październik 200915 l Czy pojawiają sie z powrotem gdy oddalasz? jasli tak to problem moze być w tym ze obiekty do których chcesz przyblizyc uciekaja Ci poza płaszczyzne widoku, tj są zbyt blisko kamery i ta je ucina, spróbój w widoku perspective zamiast zoomowac scrollem uzyc field-of-view (dolna lewa ikona z ośmiu ikon w prawym dolnym rogu maxa).
Napisano 12 Październik 200915 l Bingo. Problem wydaje się być rozwiązany. Dziękuje bardzo za pomoc. Na koniec mam dodatkowe niezobowiązujące pytanie: co trzeba zrobić, by nie wyrzekać się skrollowania, jak i gdzie to skonfigurować żeby widok nie uciekał. Pozdrawiam raz jeszcze giggs
Napisano 13 Październik 200915 l Mi gdy tak właśnie się dzieje, wciskam Z, żeby wycentrować widok, na aktualnie edytowanym obiekcie. Wtedy lepiej się zoomuje.