Napisano 11 Kwiecień 200421 l Witam .Mam tutaj taką oto motorolkę ... wystawiłem ją nie z powodu samego modelu , ale z powodu sceny i oświetlenia. Chce abyście wyrazili swoje opinie na temat związany tylko z oświetleniem, gdyż to ostatnio sprawia mi największą trudność, a tutoriali do mental ray\'a jest jak na lekarstwo ;]. Do stworzenia tego użyłem Maxa 6 i Mental Ray\'a.
Napisano 11 Kwiecień 200421 l Autor A tak na marginesie to może mnie nie być do jutra więc ,odpowiem na posty dopiero jutro wieczorkiem.Pozdrawiam
Napisano 11 Kwiecień 200421 l no troche zbyt niebiesko jak dla mnie, wygląda jak oświetlone mocnym UV poza tym bump-mapping na deskach wskazuje że oswietlenie jest z prawej z strony, a ono jest chyba z lewej
Napisano 11 Kwiecień 200421 l Autor ta tekstura nie ma bumpa , jest płaska;] , więc to co widzisz to nie cień utworzony przez światło .
Napisano 12 Kwiecień 200421 l Autor szkoda ,że tylko na temat tekstury macie najwięcej do powiedzenia :/ ... ale jakoś to przeżyję w końcu człowiek z Bieszczad musi być twardy :P
Napisano 13 Kwiecień 200421 l Modeling wydaje sie byc prawidlowy, jednak cos chyba nie tak z proporcjami jesli chodzi o grubosc, pozatym zbyt mala ilosc detali jak na telefon, brak ladowania w tylnej czesci. Co do matrycy LCD wyglada jak przyklejona naklejka, takie obiekt staraj sie przedstawiac na bardziej metalowym podlozu a nie deskach. Calosc wyglada bardziej jak imitacja telfonu.
Napisano 13 Kwiecień 200421 l Autor Gwarantuję Ci ,że proporcje są są dobre , jeśli chodzi o telefon ... a tak na marginesie nie czytałeś tego co napisałem :/ ... przecież nie chodziło mi o model tylko o oświetlenie i scenę ... co do desek się zgadzam , ale do reszty nie bardzo .
Napisano 14 Kwiecień 200421 l Autor Witam ponownie ... widzę ,że mało kto chce mi powiedzieć jak to wygląda , a ja konsekwentnie umieszczę następny render ;] ... aż wreszcie komuś może się spodoba oświetlenie !
Napisano 14 Kwiecień 200421 l haha spora ta motorolla ;) pamietam z czasow podstawowki taki parkiet na sali gimnastycznej ... ;) wymiary jednej kostki parkietu to jakies conajmniej 50X50 cm ;) \"proporcje ;) ?? co do oswietlenia to jak na moje oko lepiej ... gdyby obiekt mial wiecej detali ... latwiej by bylo powiedziec wiecej o swietle ... np cienie od przyciskow ... jakis ladny reflex na LCD ... umm ... mogloby byc naprawde ladnie ... no i oczywiscie troszeczke mniejsza jest w rzeczywistosci ta motorollniczka ... w stosunku do parkietu oczywiscie ;) jej ... kolejny edit postu ... to chyba u mnie nawyk ... zapomnialem powiedziec slowa o cieniach ... nie wiem co to ... drzwi?, okno?, dziorka od klucza? :P (proporcje) ale cien od tego ... jest mocno wyrazny ... (malo rozmyty) natomiast od samego telefonu ... zupelnie rozmyty ... nie widzialem takiej rozbieznosci cieni w rzeczywistosci ... nawet teraz ...cien od moich puchatych wloskow na biorku jest zaledwie troche bardziej rozmyty niz od kubka z kawa :) pozdrawiam
Napisano 15 Kwiecień 200421 l scenka conajmniej marna...... :( ....ale sie nieprzejmuj......co do cienia zgadzam sie z poprzednikiem ze jest on trocheza maly......stosunkowo za maly(chyba chciales zeby byl widoczny) bo co taki promien zuca swiatlo z latarki.....? a co do modelu to te przyciski mie raza....jakbys caly telefon przeskalowal w osi Y ......za doze odstepy pomiedzy przyciskami.....(a na koniec to trzeba jakies GI tutaj walnac i DOF i moze niedorobienia sie zamaza :):) ......keep working..moze cos z tego bedzie ale watpie........
Napisano 15 Kwiecień 200421 l bo ten DOF jest za maly.....w tej scenie niema nic wiecej do pokazania wiec walnij wiekszy.......tylko walnij DOF z kamery (ten w ustawieniach kamery)bo ten z effects jest mierny.........
Napisano 15 Kwiecień 200421 l Swiatło w drugim rednerze o niebo lepsze... w piewszym było takie mleko że głowa boli. Zabrakło rozpiętości tonalenej od bieli do czerni, kontrastu. W dugim to się poprawiło, ale nie jestem pewien co do tych ciemnych obszarów... szkoda że nie są cieplejsze i trochę bardziej rozświetlone (ekspozycja)... wyglądałoby to prawdziwiej i bardziej przekonywująco.
Napisano 16 Kwiecień 200421 l Autor Przyjąłem wszystkie uwagi na temat mojej pracy i postaram się poprawić to wszystko o czym wspomnieliście ,żeby osiągnąć zadowalający efekt. ezx88 =>a czym że jest tel. komórkowy jak nie zabawką dla dzieci :P :] Dzięki Kris za pozytywny post na temat mojej pracy i poprawię to światło na następny raz. Pozdrawiam