Napisano 12 Październik 200915 l To chociaż czuję się niezbyt mocny w temacie też spróbuję. Jako wyjściowe warunki Nowej Ziemi przyjąłem cztery zdjęcia własnego autorstwa. Dwa złożone w panoramę (alpy francuskie, rejon La Plagne): Dwa zdjęcia zrobione latem, telefonem komórkowym na Placu Teatralnym i na moście świętokrzyskim (w życiu nie widziałem takiej chmury), posłuzyły mi za urozmaicone efekty atmosferyczne: No i na razie domalowałem trochę krajobrazu wyjściowego. Faza szkicowa oczywiście. Myśle nad architekturą wiszących ogrodów dopasowaną do mroźnego klimatu NZ. Pozdrawiam serdecznie.
Napisano 21 Październik 200915 l Atheg a u Ciebie co taki zastój, rozumiem że pogoda za oknem nie nastraja optymistycznie ale da się co zadziałać ;). UWAGA!! PRZYPOMINAM, NIEDŁUGO UPŁYWA TERMIN ZAKOŃCZENIA PRAC DO 18 EDYCJI CHC. OSTATECZNIE OSTATECZNY KONIEC PRZYPADA NA 26.10.2009 r. //Pozdr.
Napisano 21 Październik 200915 l Autor Eh, zastój, zastój. Chciałbym się ja oddawać teraz leniwej refleksji ale niestety powód braku postępów bardziej jest prozaiczny. Praca, ot co. Rozpruł się worek ze zleceniami i siedzę z nosem w monitorach i zamiast mattepaintować do CHC wypuszczam do produkcji kolejne, mniej chwalebne niestety rzeczy. Pozdrawiam P.S.: Ale nie wykluczam, że coś zrobić zdążę :)