Napisano 11 Kwiecień 200420 l Wiem ze ten temat byl walkowany juz milion razy ale mam problem ze smoothing groups w max 6 w 4 bylo wszystko w porzadku a tu mi jakos nie wychodzi probowalem chyba wszystkiego...RATUJCIE
Napisano 11 Kwiecień 200420 l Ale problem jakiego typu, co nie działa.. trudno odpowiedzieć, gdy nie sprecyzowałeś problemu. Trochę wspomniałem o smoothing grups przy okazji tematu krawędzi w FAQ: http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=8456 Jeśli nie uzyskasz rozwiązania, naświetl dokładniej problem. Powodzenia.
Napisano 12 Kwiecień 200420 l Autor No i FAQ mi nie pomoglo. Nie wiem jak opisac problem, ale sprobuje... Wiec kiedy zaznaczam poligony te ktore chce smooth\'ac:P i nadaje im nr SG a potem zaznaczam te ktore nie maja byc smooth i nadaje im inny nr SG to nie dziala jak dodaje MeshSmooth i daje separete by smoothing groups to i tak wygladza sie caly obiekt a nie te poligony ktore wybralem :( mam Maxa 6 a wczesniej mialem 4 i tam wychodzilo mi to bez problemu...
Napisano 12 Kwiecień 200420 l wylacz funkcje apply to whole mesh czy jakos tak . nie pamietam dokladnej nazwy nie chce mi sie maxa wlaczac