Loki Napisano 13 Październik 2009 Share Napisano 13 Październik 2009 Pytanie jak w temacie, czy jest możliwość uruchomienia jakoś w 3d Studio czegoś takiego jak tryb ORTO i OTRACK z CAD'a ? plug-in lub może to już jest jakoś wbudowane a ja nie wiem? chodzi mi o coś takiego - mam Editable Poly, o takim kształcie: i chcę mieć możliwość (bez konieczności kopiowania ręcznego pozycji X i Y odpowiednio dla vertexów 1 i 2 z vertexa 3 ) pociąć go tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
La R Napisano 13 Październik 2009 Share Napisano 13 Październik 2009 Idzie to załatwić snapami oczywiście, a co do ORTO to jak najbardziej jest w maxie dostępne, ale niestandardowo w UI. Dodasz sobie przez customize - prawym na toolbar i pozycja Ortho Snapping Mode. Właśnie sprawdziłem i jest o tym w helpie :). Czyli Snap z opcję edge i włączonym Orto w Twoim przypadku :). 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 13 Październik 2009 Autor Share Napisano 13 Październik 2009 (edytowane) heh człowiek szuka po jakichś forach, googlach a do helpa nie zajrzałem. Mea culpa. Dzięki La R za szybką podpowiedź, +rep ode mnie (dał bym ze 3 punkty tak mi się ta opcja spodobała :), ale niestety tylko 1 można przyznać ) Edytowane 13 Październik 2009 przez Loki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
La R Napisano 13 Październik 2009 Share Napisano 13 Październik 2009 Ha a widzisz jest w tym maxie tyle różnych pierdół nie podlinkowanych do interfejsu, że nie sposób spamiętać, a brnięcie przez helpa też wcale takie łatwe nie jest więc się rozumie :). 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 13 Październik 2009 Share Napisano 13 Październik 2009 Super La R, rep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
La R Napisano 14 Październik 2009 Share Napisano 14 Październik 2009 Spoko luz, dzięki :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi