ti-tech Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 Witam. Ogólnie nie robie animacji - ale przegladam forum i widze ze robi sie tego coraz wiecej, wiec postanowilem sprobowac swoich sil i zrobilem D91:-) Czekam na uwagi Pozdrawiam
claude Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 nie znam się na animacji ale sympatyczne jak na pierwszy raz jest nieźle
Gość Gosc Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 zainwestuj w Motion Blur.... bo ten interlace... masakruje caly efekt
Kroopson Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 Przede wszystkim zainwestuj w oświetlenie. O timingu itp nie ma na razie co mówić bo to początki są. Pozdrówa
marcin_fra Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 fajnie to wyglada. piszesz ze to pierwsza animacja, a tam w profilu masz juz chyba kilka na swoim koncie.
ti-tech Napisano 14 Październik 2009 Autor Napisano 14 Październik 2009 zainwestuj w Motion Blur.... bo ten interlace... masakruje caly efekt Nie do konca wiem o co chodzi... co ma dac ten Motion Blur.... ? jezeli chodzi o swiatlo to scena nie byla renderowana w Vray'u bo czasu brakuje - rendering calej animacji trwal 8min - tylko ja jeszcze na chwilke do AE wrzucilem i cos tam podkrecilem. W sumie to chodzilo mi glównie o timeing:-) Pierwsza animacja - mialem na mysli cos co ma poczatek i koniec - te w profilu sa poprostu jakimis testami - a tutaj byl juz jakis plan:-) Pozdro i dzieki za odzew
Gość Gosc Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 Nie do konca wiem o co chodzi... co ma dac ten Motion Blur.... ? a co dal ci interlace? poza rozwarstwionym obrazem? motion blur integruje obraz w dziedzinie czasu, powoduje ze obiekt widac w roznych pozycjach zaleznie od ekspozycji, dzieki czemu animacja wyglada naturalnie nawet przy duzych predkosciach obiektow i skokach w animacji
ti-tech Napisano 15 Październik 2009 Autor Napisano 15 Październik 2009 Hehehe Wiem juz o co chodzi ale to nie jest przyczyna zadnego efektu, Jezeli ktos mi powie jak podkladac dzwieki w maxie bede wdzieczy, Podkladalem dzwieki w Magix Miusic Studio i po kolejnej kompresji zrobily sie wlasnie te paski. moze to byc przyczyna kodeków - moze jakas sugesia jakiego kodeka uzywac... W Maxie idzie wogole podkladac dzwieki? Pozdrawiam
cammad Napisano 15 Październik 2009 Napisano 15 Październik 2009 te paski to jest przeplot (interlace) jeli hcesz bez przeplotu to przed renderingiem w opcjach kodeka ( prawdopodobnie będziesz mial do wyboru upper first, lower first i progressive ) zaznacz, ze chcesz progressive --> wtedy bedze bez przeplotu (bez pasków)
Gość Gosc Napisano 15 Październik 2009 Napisano 15 Październik 2009 Hehehe Wiem juz o co chodzi ale to nie jest przyczyna zadnego efektu, Jezeli ktos mi powie jak podkladac dzwieki w maxie bede wdzieczy, Podkladalem dzwieki w Magix Miusic Studio i po kolejnej kompresji zrobily sie wlasnie te paski. moze to byc przyczyna kodeków - moze jakas sugesia jakiego kodeka uzywac... W Maxie idzie wogole podkladac dzwieki? Pozdrawiam dzwieki mozesz podkladac w Video Post w maxie
Kroopson Napisano 18 Październik 2009 Napisano 18 Październik 2009 Żadnego kodeka. Dopuki nie wypuszczasz finalnego obrazka animację trzymasz w nieskompresowanych klatkach, dopiero finalnie łączysz je z dźwiękiem.
ti-tech Napisano 18 Październik 2009 Autor Napisano 18 Październik 2009 Acha Rozumiem. A ktoś może polecić jakies godny kodec? Dobra kompresja i dobra jakosc... Ogólnie nie wiem dlaczego nie slysze dzwieków w AE... Video Post narazie rozpracowuje wiec zostaje mi podkladanie mi dzwiekow w jakims innym programie. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi