Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

Ogólnie nie robie animacji - ale przegladam forum i widze ze robi sie tego coraz wiecej, wiec postanowilem sprobowac swoich sil i zrobilem D91:-)

Czekam na uwagi

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

nie znam się na animacji ale sympatyczne jak na pierwszy raz jest nieźle

Napisano

zainwestuj w Motion Blur.... bo ten interlace... masakruje caly efekt

Napisano

Przede wszystkim zainwestuj w oświetlenie. O timingu itp nie ma na razie co mówić bo to początki są. Pozdrówa

Napisano

fajnie to wyglada. piszesz ze to pierwsza animacja, a tam w profilu masz juz chyba kilka na swoim koncie.

Napisano
  • Autor
zainwestuj w Motion Blur.... bo ten interlace... masakruje caly efekt

Nie do konca wiem o co chodzi... co ma dac ten Motion Blur.... ?

jezeli chodzi o swiatlo to scena nie byla renderowana w Vray'u bo czasu brakuje - rendering calej animacji trwal 8min - tylko ja jeszcze na chwilke do AE wrzucilem i cos tam podkrecilem.

W sumie to chodzilo mi glównie o timeing:-)

Pierwsza animacja - mialem na mysli cos co ma poczatek i koniec - te w profilu sa poprostu jakimis testami - a tutaj byl juz jakis plan:-)

Pozdro i dzieki za odzew

Napisano
Nie do konca wiem o co chodzi... co ma dac ten Motion Blur.... ?

a co dal ci interlace? poza rozwarstwionym obrazem?

motion blur integruje obraz w dziedzinie czasu, powoduje ze obiekt widac w roznych pozycjach zaleznie od ekspozycji, dzieki czemu animacja wyglada

naturalnie nawet przy duzych predkosciach obiektow i skokach w animacji

Napisano
  • Autor

Hehehe

Wiem juz o co chodzi ale to nie jest przyczyna zadnego efektu,

Jezeli ktos mi powie jak podkladac dzwieki w maxie bede wdzieczy, Podkladalem dzwieki w Magix Miusic Studio i po kolejnej kompresji zrobily sie wlasnie te paski. moze to byc przyczyna kodeków - moze jakas sugesia jakiego kodeka uzywac...

W Maxie idzie wogole podkladac dzwieki?

Pozdrawiam

Napisano

te paski to jest przeplot (interlace)

jeli hcesz bez przeplotu to przed renderingiem w opcjach kodeka ( prawdopodobnie będziesz mial do wyboru upper first, lower first i progressive ) zaznacz, ze chcesz progressive --> wtedy bedze bez przeplotu (bez pasków)

Napisano
Hehehe

Wiem juz o co chodzi ale to nie jest przyczyna zadnego efektu,

Jezeli ktos mi powie jak podkladac dzwieki w maxie bede wdzieczy, Podkladalem dzwieki w Magix Miusic Studio i po kolejnej kompresji zrobily sie wlasnie te paski. moze to byc przyczyna kodeków - moze jakas sugesia jakiego kodeka uzywac...

W Maxie idzie wogole podkladac dzwieki?

Pozdrawiam

dzwieki mozesz podkladac w Video Post w maxie

Napisano

Żadnego kodeka. Dopuki nie wypuszczasz finalnego obrazka animację trzymasz w nieskompresowanych klatkach, dopiero finalnie łączysz je z dźwiękiem.

Napisano
  • Autor

Acha

Rozumiem.

A ktoś może polecić jakies godny kodec?

Dobra kompresja i dobra jakosc...

Ogólnie nie wiem dlaczego nie slysze dzwieków w AE... Video Post narazie rozpracowuje wiec zostaje mi podkladanie mi dzwiekow w jakims innym programie.

Pozdrawiam