Napisano 14 Październik 200915 l Witam. Ogólnie nie robie animacji - ale przegladam forum i widze ze robi sie tego coraz wiecej, wiec postanowilem sprobowac swoich sil i zrobilem D91:-) Czekam na uwagi Pozdrawiam
Napisano 14 Październik 200915 l nie znam się na animacji ale sympatyczne jak na pierwszy raz jest nieźle
Napisano 14 Październik 200915 l zainwestuj w Motion Blur.... bo ten interlace... masakruje caly efekt
Napisano 14 Październik 200915 l Przede wszystkim zainwestuj w oświetlenie. O timingu itp nie ma na razie co mówić bo to początki są. Pozdrówa
Napisano 14 Październik 200915 l fajnie to wyglada. piszesz ze to pierwsza animacja, a tam w profilu masz juz chyba kilka na swoim koncie.
Napisano 14 Październik 200915 l Autor zainwestuj w Motion Blur.... bo ten interlace... masakruje caly efekt Nie do konca wiem o co chodzi... co ma dac ten Motion Blur.... ? jezeli chodzi o swiatlo to scena nie byla renderowana w Vray'u bo czasu brakuje - rendering calej animacji trwal 8min - tylko ja jeszcze na chwilke do AE wrzucilem i cos tam podkrecilem. W sumie to chodzilo mi glównie o timeing:-) Pierwsza animacja - mialem na mysli cos co ma poczatek i koniec - te w profilu sa poprostu jakimis testami - a tutaj byl juz jakis plan:-) Pozdro i dzieki za odzew
Napisano 14 Październik 200915 l Nie do konca wiem o co chodzi... co ma dac ten Motion Blur.... ? a co dal ci interlace? poza rozwarstwionym obrazem? motion blur integruje obraz w dziedzinie czasu, powoduje ze obiekt widac w roznych pozycjach zaleznie od ekspozycji, dzieki czemu animacja wyglada naturalnie nawet przy duzych predkosciach obiektow i skokach w animacji
Napisano 15 Październik 200915 l Autor Hehehe Wiem juz o co chodzi ale to nie jest przyczyna zadnego efektu, Jezeli ktos mi powie jak podkladac dzwieki w maxie bede wdzieczy, Podkladalem dzwieki w Magix Miusic Studio i po kolejnej kompresji zrobily sie wlasnie te paski. moze to byc przyczyna kodeków - moze jakas sugesia jakiego kodeka uzywac... W Maxie idzie wogole podkladac dzwieki? Pozdrawiam
Napisano 15 Październik 200915 l te paski to jest przeplot (interlace) jeli hcesz bez przeplotu to przed renderingiem w opcjach kodeka ( prawdopodobnie będziesz mial do wyboru upper first, lower first i progressive ) zaznacz, ze chcesz progressive --> wtedy bedze bez przeplotu (bez pasków)
Napisano 15 Październik 200915 l Hehehe Wiem juz o co chodzi ale to nie jest przyczyna zadnego efektu, Jezeli ktos mi powie jak podkladac dzwieki w maxie bede wdzieczy, Podkladalem dzwieki w Magix Miusic Studio i po kolejnej kompresji zrobily sie wlasnie te paski. moze to byc przyczyna kodeków - moze jakas sugesia jakiego kodeka uzywac... W Maxie idzie wogole podkladac dzwieki? Pozdrawiam dzwieki mozesz podkladac w Video Post w maxie
Napisano 18 Październik 200915 l Żadnego kodeka. Dopuki nie wypuszczasz finalnego obrazka animację trzymasz w nieskompresowanych klatkach, dopiero finalnie łączysz je z dźwiękiem.
Napisano 18 Październik 200915 l Autor Acha Rozumiem. A ktoś może polecić jakies godny kodec? Dobra kompresja i dobra jakosc... Ogólnie nie wiem dlaczego nie slysze dzwieków w AE... Video Post narazie rozpracowuje wiec zostaje mi podkladanie mi dzwiekow w jakims innym programie. Pozdrawiam