AirMax Napisano 17 Październik 2009 Napisano 17 Październik 2009 Witam Postanowiłem wczoraj odświerzyć stary projekt i dodać DGS material na podłodze by uzyskać rozmyte odbicie. Pierwsze kilka renderów wyszło OK, ale dziś wychodzi mi coś takiego jak na załączniku. Próbowałem chyba wszystkiego, renderowałem scene z jednym światłem na minimalnych ustawieniach bo myślałem , że scena jest prześwietlona, wyłączyłem generate i recieve Gl, skalowałem całą scene, renderowałem też ze światłem omni i nic. Czy to przez DGS? mam tam shiny ustawione na 5 a glossy na ciemno szary. Co to może być? Dzięki za pomoc
gientekwl Napisano 18 Październik 2009 Napisano 18 Październik 2009 Używasz ekspozycji kontroli ? jakiej kolwiek ?
AirMax Napisano 18 Październik 2009 Autor Napisano 18 Październik 2009 użyłem logarithmic i phptographic exposure control i oto co wyszło :)
gientekwl Napisano 18 Październik 2009 Napisano 18 Październik 2009 Przyczyn może być 100. Wrzuć scene na serw, postaram się pomóc.
radekD Napisano 27 Październik 2009 Napisano 27 Październik 2009 1- scene masz porzeswietlona, te czarne kropy to blad fotonow, pojawia sie gdy np fotony padaja na nie lub zlezmapowana powierzchnie a generują je obiekty które odbijają refleksy, trzeba je zmapować np UVW w wielu przypadkach zalatwia sprawe pozdr zeby to sprawdzic na poczatek do override material wrzuc cokolwiek standard material bez żadnych map i sprawdz co wyjdzie albo zaznacz wszystkie obiekty i wrzuc mapowanie np uvw pozdr
Rekomendowane odpowiedzi