Skocz do zawartości

Jak zoptymalizować hanomaga ?

panaaama

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.. mam pobrany z darmowych zasobów pojazd hanomag z II w światowej. Niestety był wytworem lightwave'a, ale udało mi się go przekonwertować do pliku 3ds. Mój problem to jego gąszcz meshów.

Kiedy używam kilku takich (skopiowanych) w moim projekcie, to system mi wywala " out of memory". A czasem coś o meshah że jest problem.. i zwala się z pola widzenia cały max. Moje zasoby to procek T9300 - 6 mb cashe. agp:ATI mobility radeon HD 3650,4 gb ramu kingston 800 mhz. No i xp sp2, 3ds max 2009. Więc ponawiam kwestię ..jak odchudzić pojazd by nie klikać edge'a po edge'u.. macie na to jakieś tricki?.. wiem że Polak potrafi ;). No i w ogóle jak mam podejśc do mojego projektu jeśli chodzi o zagęszczenie obiektami, by system sie nie zwalał. Próbowałem zamieniać obiekty na "as box" ale nic nie dało. Dla tego myśle że odchudzanie obiektów to chyba jedyne wyjście.. proszę o pomoc.U dołu mój problem.

Edytowane przez panaaama

• Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Ten model jest po prostu dokładny - nie widzę tam krawędzi które są niepotrzebne. Optymalizację zrobić można upraszczając (robiąc od nowa) modele koła i paska gąsienicy - bo tam masz sporo detalu. Wywalenie nitów i śrubek również pomoże. Dodatkowo można wyeksportować obiekt jako obj i zaimportować z powrotem - czasem udaje się zgubić niepotrzebne dane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności