Gość Mateusssz Napisano 21 Październik 2009 Napisano 21 Październik 2009 Witajcie! Jestem początkującym modelarzem i mam do Was wielkie pytanie - jak zrobić literę "V" trójwymiarową? Próbowałem ułożyć to z linii i wypełnić boxami - wyszło kiepsko. Macie może jakieś inne pomysły? Z góry dziękuję.
Vehr Napisano 21 Październik 2009 Napisano 21 Październik 2009 Nie napisałeś jaki soft Domyślam się że to 3ds Max Najprościej Create - Shapes - Text Tworzysz, wpisujesz V dajesz modyfikator extrude. Pozdrawiam
delf77 Napisano 22 Październik 2009 Napisano 22 Październik 2009 - create - shapes - text - potem exterude ( tak jak napisal tomek ) - create - line - ( ryzujesz obrysowane V ) - potem extrude - 2 linie w ksztalcie v ( zlaczone razem ) , robisz outline i powstaje Ci grubosc rownomierna - potem extrude - rysujesz boxa , zamieniasz na editable poly , potem vertexy przesuwasz zeby krotsze byly poziome a boki ukosne , potem robisz kopie mirrora boxa jeszcze kilka metod mozna znalesc ..
PICsell Napisano 22 Październik 2009 Napisano 22 Październik 2009 To ja dorzucam boxa z pojedynczym podziałem i modyfikator bend :D Nie testowałem ale powinno działać. Edit:Jeszcze box obrócony o kilkanaście stopni i modyfikator symmetry
Gość Mateusssz Napisano 22 Październik 2009 Napisano 22 Październik 2009 Mam pytanie - gdzie mogę znaleźć funkcję extrude?
Rekomendowane odpowiedzi