carlosss Napisano 23 Październik 2009 Share Napisano 23 Październik 2009 Ostatnio ściągnąłem model. Już przy odpaleniu pliku maxa miałem problem, bo plik był nazwany po japońsku (lub jakimś innym krzaczastym językiem) zmieniłem nazwę sceny i ruszyła po czym okazało się że ów model nie może odnaleźć textur z tego względu że prawdopodobnie max nie czyta japońskiego albo innego krzaka. Jest jakiś plugin albo opcja, żeby max czytał textury z krzakami lub odpalał normalnie sceny? Z tego co widzę, jeżeli do sceny maxa wrzucę japońską czcionkę (jakiś text) w jakieś okienko np. nazwy obiektu ukazują się znaki zapytania, any options? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 23 Październik 2009 Share Napisano 23 Październik 2009 Posądzam, że to nie wina maxa, a systemu. Pewnie musisz dodać obsługe takiego języka, jaki zostałużyty do zapisu pliku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlosss Napisano 23 Październik 2009 Autor Share Napisano 23 Październik 2009 (edytowane) wszystkie japońskie (lub inne) znaki są widoczne w systemie czyli textury (pliki) mają nazwy w postaci krzaków scena też, nie ma żadnych znaków zapytania tak jak ma to miejsce w maxie , mogę również skopiować te znaki do notatnika, czyli wnioskuję, że max ma tylko problemy z ich czytaniem. przykład przy ładowaniu bitmapy do material editora, jak widać w windzie odczytuje a w okienku File name znaki pzapytania. Edytowane 23 Październik 2009 przez carlosss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 23 Październik 2009 Share Napisano 23 Październik 2009 A to faktycznie max coś nie daje rady. Też miałem takie problemy, i niestety musiałem ręcznie edytować nazwy plików, i podmieniać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlosss Napisano 23 Październik 2009 Autor Share Napisano 23 Październik 2009 w takim razie pytanie brzmi, jak japońce to robią, że im czyta :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 23 Październik 2009 Share Napisano 23 Październik 2009 wale w ciemno, ale mają japoński język systemu? bo to okienko to jest windowsowe, z maxa ale open dialog box jest windowsowy. tak kombinuje na sucho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 23 Październik 2009 Share Napisano 23 Październik 2009 myślę że warto byłoby wiedzieć co to za język Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi