doom_el Napisano 24 Październik 2009 Share Napisano 24 Październik 2009 Mam dośc panalne pytanie i mam nadzieje, ze nie zostane wysmiany. Potrzebowalem szybko wykonac animacje, wiec pobralem 3ds maxa 2010 w wersji trial, wszystko ustawilem wymodelowalem itd, ale pojawil sie problem. Nie uzywalem jeszcze nigdy maxa 2010 i nie wiem jak wyrenderowac animacje. W starej 9 byla poprostu opcja w menu file, ale tutaj opcje sa ribbono-podobne i nie ma file:/ jesli wyrenderuje scenke i potem ja zapisze do formatu avi, to on zapisuje tylko jedna klatke :/ Czy moze ktos mi pomoc? obejrzalem wszystkie filmiki producenta, przeczytalem ich tutoriale i nie ma... w necie tez nic nie znalazlem, bo jak juz cos jest to opisuje dziewiatke:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 24 Październik 2009 Share Napisano 24 Październik 2009 w oknie render setup (render > render setup) musisz zaznaczyć opcje all frames czy cos takiego i wybrac sciezke docelową i typ pliku avi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doom_el Napisano 24 Październik 2009 Autor Share Napisano 24 Październik 2009 do tego juz tez doszedlem, ale nie wiem gdzie ustawic to zeby zapisywal mi to wszystko do pliku wideo, a nie renderowal i pokazywal po kolei wszystkie klatki :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 24 Październik 2009 Share Napisano 24 Październik 2009 ponizej wyboru klatek które chcesz renderować masz render output i tam ustalasz czy ma ci każdą klatkę oddzielnie renderować do jpg bmp czy do avi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doom_el Napisano 24 Październik 2009 Autor Share Napisano 24 Październik 2009 to tez ustawilem sobie na PALa i wyskakuje mi dokladnie taki komunikat: "You r a rendering sequence with no assigned file. Frames may be lost. Do u want to continue?". Chodzi o to ze nie wiem co dalej ustawic, zeby dzialalo, bo jak klikne no, to nie randeruje (logiczne), a jak klikne yes to renderuje, ale tylko pojedyncze frame'y moge zapisac :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 24 Październik 2009 Share Napisano 24 Październik 2009 nie podałeś ścieżki gdzie am ci zapisać gotową animację. zajrzyj z łaski swojej do helpa programu (F1) i dowiedz się gdzie zapisuje się wynik renderingu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doom_el Napisano 24 Październik 2009 Autor Share Napisano 24 Październik 2009 no i help nie pomogl tez... przyznam sie ze zrobilem cos maksymalnie glupiego i przepraszam za to, bo nie przewinalem okna i nie zauwazylem reszty opcji od "Advenced Lighting"... przepraszam jeszcze raz za kompromitacje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi