Napisano 31 Październik 200915 l Modeluję taki oto domek. Będzie to prosty model domku na wsi. Chciałbym dowiedzieć sie co o nim myślicie? Co robię źle i co mam poprawić. Wiem mało szczegółowy, ale to na razie ogólny model, na którym będę opierał przyszłe modele. I nie za bardzo wiem jak zmapowac ta część dachu:
Napisano 1 Listopad 200915 l napisz jaśniej o którą część dachu Tobie chodzi i najlepiej pokaż UV'ałkę. a domek bardzo ładny.
Napisano 1 Listopad 200915 l Autor Chodzi mi o ten fragment: UV'ki nie pokaże bo jest rozwalona w tym miejscu i niewiem jak ją połączyć ze zmapowaną częścią dachu, tak zeby zachować plynnośc przejścia tekstury
Napisano 1 Listopad 200915 l daj rendery z jasniejszym tlem niz czarne - nic tu nie widac. i nie marudz tylko dawaj UVki ;)
Napisano 2 Listopad 200915 l Autor Zrobiłem prosty model jak to ma niby wygladać. Nieiwme za bardzo jak zrobić efekt zapadnietego dachu, i co zrobic z tymi belkami zeby były w miare realistyczne
Napisano 2 Listopad 200915 l zobacz ten tutorial - podejrzysz innych i będziesz miał jako takie pojęcie jak to zrobić :-) http://www.vimeo.com/6863096