natas Napisano 5 Listopad 2009 Napisano 5 Listopad 2009 Szukam tuszu do urządzenia wielofunkcyjnego Brother 165c .Widziałem na allegro zamienniki naprawdę tanie i pojemne .Szybko zauważyłem ,że oprócz cen i pojemności różnica est również w oznaczeniach .Czy ktoś ma doświadczenie z tego typu tuszami .Jaka jest różnica w jakości ,czy faktycznie aż tak bardzo spada i nie warto po nie sięgać .Jak się ma do tego pojemność ponieważ do urządzenia były dołączone znacznie mniejsze kadrige a te oferowane mają większą pojemność czy to na pewno będzie zgodne z moją drukarką ?
KLICEK Napisano 5 Listopad 2009 Napisano 5 Listopad 2009 powinienec miec takie same oznaczenia, jezeli uzywales tuszy lc1000 bk,c,b,y to musisz miec zamienik z tym samym oznaczeniem :) brother rzadzi :) 1
Touch Napisano 5 Listopad 2009 Napisano 5 Listopad 2009 natas, z drukarką miałeś tusze pełnej wydajności, Brother do atramentówek załącza pełną eksploatację producenta, z tym, że pierwszy komplet w tego typu drukarkach wystarcza zawsze na mniej wydruków ze względu na spływanie tuszu kapilarami do głowicy. Co do zamienników, to jak już KLICEK powiedział, zamienniki są oznaczane analogicznie jak oryginały. W 165-tce masz serię LC980BK/C/M/Y i takich właśnie powinieneś szukać. Na Allegro na pewno znajdziesz cudowne(?) komplety po 50zł za 12 tuszy. Trzeba tylko pamiętać, żeby w tego typu drukarkach (ze stałą głowicą) zachować ostrożność przy stosowaniu zamienników z tego względu, że bardzo ważna jest tutaj odpowiednia gęstość i skład tuszu. Zbyt gęsty tusz może po prostu zapchać głowicę. Pozdrawiam:)
natas Napisano 6 Listopad 2009 Autor Napisano 6 Listopad 2009 Dzięki chłopaki ale w końcu nie wiem czy się strzec tych zamienników czy zaryzykować .Jak to wygląda w praktyce . PS nie wiem czy wam doszły rep-y bo jakiś błąd wychodził .
Touch Napisano 6 Listopad 2009 Napisano 6 Listopad 2009 Spróbuję się rozeznać co do producenta i dam Ci jeszcze znać. BlackPoint'a możesz spokojnie brać, ale te akurat są dość drogie, bo 100zł trzeba liczyć za komplet 4 tuszy (kupowane osobno). A repy? Who cares?:D Pozdr
KLICEK Napisano 7 Listopad 2009 Napisano 7 Listopad 2009 dokladnie za oryginalki czyli komplet wychodzi jakies 90-100, co imo nie jest duzo, za jeden czarny tusz hpeka z glowica ~80-90 ;)
Touch Napisano 7 Listopad 2009 Napisano 7 Listopad 2009 KLICEK, oryginały za tyle?:> Gdzie tak mają?:) U mnie są po 70zł czarny i jakieś 35zł każdy kolor z osobna, czyli razem niemal 180zł:> Zamienniki z BlackPoint'a dopiero po 25zł/szt.
grizleyd Napisano 7 Listopad 2009 Napisano 7 Listopad 2009 ja uzywam do dcp 130c z allegro nie ma co sie oszukiwać jak orginaly to nie bedą ale za kilka zł dostałem po 2 kolory kazdego i 3 czarne rewelacja
KLICEK Napisano 7 Listopad 2009 Napisano 7 Listopad 2009 Touch ostatnio kupowalem kilka miechow temu w gorzowskim shifcie :)
Rekomendowane odpowiedzi