Jump to content

Recommended Posts

Posted

Szukam tuszu do urządzenia wielofunkcyjnego Brother 165c .Widziałem na allegro zamienniki naprawdę tanie i pojemne .Szybko zauważyłem ,że oprócz cen i pojemności różnica est również w oznaczeniach .Czy ktoś ma doświadczenie z tego typu tuszami .Jaka jest różnica w jakości ,czy faktycznie aż tak bardzo spada i nie warto po nie sięgać .Jak się ma do tego pojemność ponieważ do urządzenia były dołączone znacznie mniejsze kadrige a te oferowane mają większą pojemność czy to na pewno będzie zgodne z moją drukarką ?

• Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

powinienec miec takie same oznaczenia, jezeli uzywales tuszy lc1000 bk,c,b,y to musisz miec zamienik z tym samym oznaczeniem :)

brother rzadzi :)

• Like 1
Posted

natas, z drukarką miałeś tusze pełnej wydajności, Brother do atramentówek załącza pełną eksploatację producenta, z tym, że pierwszy komplet w tego typu drukarkach wystarcza zawsze na mniej wydruków ze względu na spływanie tuszu kapilarami do głowicy. Co do zamienników, to jak już KLICEK powiedział, zamienniki są oznaczane analogicznie jak oryginały. W 165-tce masz serię LC980BK/C/M/Y i takich właśnie powinieneś szukać. Na Allegro na pewno znajdziesz cudowne(?) komplety po 50zł za 12 tuszy. Trzeba tylko pamiętać, żeby w tego typu drukarkach (ze stałą głowicą) zachować ostrożność przy stosowaniu zamienników z tego względu, że bardzo ważna jest tutaj odpowiednia gęstość i skład tuszu. Zbyt gęsty tusz może po prostu zapchać głowicę.

Pozdrawiam:)

Posted

Dzięki chłopaki ale w końcu nie wiem czy się strzec tych zamienników czy zaryzykować .Jak to wygląda w praktyce .

PS nie wiem czy wam doszły rep-y bo jakiś błąd wychodził .

Posted

Spróbuję się rozeznać co do producenta i dam Ci jeszcze znać. BlackPoint'a możesz spokojnie brać, ale te akurat są dość drogie, bo 100zł trzeba liczyć za komplet 4 tuszy (kupowane osobno). A repy? Who cares?:D

Pozdr

Posted

KLICEK, oryginały za tyle?:> Gdzie tak mają?:) U mnie są po 70zł czarny i jakieś 35zł każdy kolor z osobna, czyli razem niemal 180zł:> Zamienniki z BlackPoint'a dopiero po 25zł/szt.