Napisano 14 Kwiecień 200420 l hej, Z uwagi na zbilizający sie termin podjęcia pracy dyplomowej zaczelem szukać odpowiadającego mi tematu. Po konsultacji z nauczycielem zdecydowałem ze zrobie animacje 3d przedstawiajacą zasadę działąnia komputera(lub mikroprocesora). NIeststy mam mały problem ze znalezieniem odpowiedniego i legalnego oprogramowania:/. Nie jestem pewien (nawet nauczyciele nie sa w tej sprawie zgodni), czy moge np. uzyć maxa w wersji 30dniowej (dostępnej w internecie darmowo). Moze ktoś już robił taką prace i jakoś wybrnłą z tego problemu:/? A może znacie ciekawe freewarowe alternatywne programy do modelowania 3d? Pomimo ze to wyglada na banalny problem, mam z tym mase problemów;/ Pozdrawiam
Napisano 14 Kwiecień 200420 l Za jakis czas bede mial prawdopodobnie podoby problem wiec pytanie godne uwagi. Slyszalem duzo plotek na ten temat ale nic konkretnego poparego jakimis argumetami.
Napisano 14 Kwiecień 200420 l Gdy ja w zamierzchlych czasach robilem prace dyplomowa, to napisalem w niej, ze Flash i Carol PhotoPaint (sic!) ktorych uzylem byly wersjami trialowymi.
Napisano 15 Kwiecień 200420 l Autor I nie było z tym problemów? Bo jak muwiłem u mnie nawet nauczyciele nie śa w tej sprawie zgodni.
Napisano 15 Kwiecień 200420 l chyba niepowinno byc, przeciez w koncu to nie bedzie praca komercyjna, ale tez jestem ciekaw czy napewno bo niedlugo tez bede zaczynal prace dyplomowa.
Napisano 15 Kwiecień 200420 l Autor Mam nadzieje że tak bedzie bo do 20go musze miec podany temat pracy:D
Napisano 15 Kwiecień 200420 l Willow, rozumiem ze chodzisz do OSSP\'u, mam wiec pytanie, czy masz tam jakiegos nauczyciela ktory COKOLWIEK lapie z tego(animacja, komputery, problemy licencji?? czy bedziesz prekursorem animacji... itd. (ogolnie, jak to u was wyglada) (ja jestem z krakowskiego Plastyka, rocznik 87) :) P.S. wydaje mi sie ze z trialow mozna korzystac, praca niejest komercyjna... tylko jak ty to zrobisz w 30 dni?? :D
Napisano 15 Kwiecień 200420 l mi też wydaje sie że z trialow można korzystac ponieważ służą ci do celów edukacyjnych
Napisano 15 Kwiecień 200420 l Autor Nie Mateusz, to nie do końca tak:D Chodzie do Technikum Łącznosci w Gdańsku i poprostu dogadałem sie z nauczycielką że zrobię animacje przedstawiającą działanie komputera, połącze przyjemne z pożytecznym;]. Tylko że jak dotąd raczej nikt tego nie robił, z tąd problem. Wszyscy raczej budują subwoofery i glosniki:D
Napisano 15 Kwiecień 200420 l Powiedz pani, że korzystałeś z wersji Maxa kolejno: 4, 5.1 , 6 - to ci razem da 90 dni, a jeśli chcesz więcej to łap się za poprzednie wersje ;]]] Ale tak na serio to też jestem ciekaw, w końcu to dotyczy prawie każdego tutaj na forum...
Napisano 16 Kwiecień 200420 l Acha, to sobie niezle wymyslilem... :) Pozdrawiam i mam nadzieje ze ktos napisze dokladniej co i jak, jestem zainteresowany szczegolami... :D
Napisano 19 Kwiecień 200420 l Autor Po dokładnej konsultacji z nauczycielami okazało sie ze programy w wersjach shereware i demo są dozwolone;] dzięki wszystkim za odpowiedzi P.S niedługo pojawi sie moj topik z rozpoczętą pracką, ale niespodziewajcie sie od niej zbyt wiele:D Postaram się ją jak najbardziej uproscić;] Pozdrawiam
Napisano 29 Grudzień 200420 l Wszyscy raczej budują subwoofery i glosniki:D u mnie jest dokladnie tak samo (technikum elektryczne) :D:D ale moj nauczyciel infy jest takze tym co tam sie zajmuje tymi sprawami :P i mowil ze jak trail to niema problemu :)
Napisano 30 Grudzień 200420 l Po dokładnej konsultacji z nauczycielami okazało sie ze programy w wersjach shereware i demo są dozwolone dobra ale to sa programy okrojone a ty chcesz nie okrojony 30 dniowy czyli trial. A praca dyplomowo to prawie jak jakis projekt do pracy. W tym wypadku masz juz jakies korzysci, moze nie finansowe, ale sbeda w przyszlosci oparte na dokumencie ze studiow ktory uzyskales dzieki tej pracy (ale ja mieszam). Jesli zostalo ci jeszcze troche czasu to proponuje ci zadac to pytanie tutaj: http://groups.google.pl/groups?hl=pl&lr=&group=pl.soc.prawo czyli na grupie dyskusyjnej, no i jeszcze dokladnie przestudiowac Licence agreement na ktore sie zgodziles, a nie przeczytales, moze napisac jeszcze do np. discreeta czy pozwoli ??? ------------------------- EDIT: teraz zobaczylem ze post z kwietnia :) Jak z ta praca? Zrobiles?? Podzielisz sie?! Jaki soft, na jakich warunkach?
Napisano 30 Grudzień 200420 l Imo ja zrobiłem model windy hydraulicznej plus animke montazu i byli wniebowzięci.. nawet juz nie musiałem odpowiadac tam na jakies pytania... Dopisalem tylko malym druczkiem na koncu animki ze byla robiona w trialu ... hf !