godzio Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Witam, mam take pytanie, chciałbym wymodelowac ten kran. Jak najlepiej się za to zabrać, mój główny problem to miejsca styków cylindrów, czyli zaoblenia. Pozdrawiam b
RA Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Kiedyś robiłem tę baterię. Zrobiłem 4 cylindry o dość małej liczbie ścian, więc było łatwiej je połączyć w jakiś sensowny sposób. Następnie turbosmooth, konwersja do poly i dalsze operacje. Załączam obrazek, może coś z niego wywnioskujesz. :)
RA Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Hm, na pewno nie bridge'em. To było sporo operacji na chamfer'ach i dodawaniu loop'ów. Pewnie jakiś extrude edge nie jeden też się znalazł. To było trochę dawno temu, razem z wieloma innymi bateriami, więc nie pamiętam dokładnie. Jedynie ogólny proces.
godzio Posted November 8, 2009 Author Posted November 8, 2009 (edited) ładnie Tobie to wyszło, bede próbował dzieki. udało się :) taki efekt mnie zadowala jak na razie :) Edited November 8, 2009 by godzio
Recommended Posts