Jozeph Napisano 12 Listopad 2009 Napisano 12 Listopad 2009 Tak jak w temacie: zapisałem sobie dokument w ZBRUSHU z rozszerzeniem *.zbr i jak otwieram plik to nie moge edytowac modelu :( pewnie problem banalny, ale nie wiem co wcisnąc, żeby znów go edytować...
KLICEK Napisano 12 Listopad 2009 Napisano 12 Listopad 2009 nie mozesz bo nie zapisuje sie dokumentu tylko toole, powinienes miec rozszerzenie ztl. -> zbursh tool. ps. Tak modelu nie da sie juz odzyskac
Jozeph Napisano 12 Listopad 2009 Autor Napisano 12 Listopad 2009 konkwista88 wiem o tym, ale to jest normalny tryb edit, gdy pracujesz od początku nad modelem nie zamykając go w ten sposób jak ja to zrobiłem KLICEK, dzięki ... model poszedł do kosza, ale cóż... człowiek sie uczy na błędach. Pozdrawiam.
zgred Napisano 12 Listopad 2009 Napisano 12 Listopad 2009 to jak żeby już nie zakładać nowego tematu zapytam tutaj: Dlaczego podczas importu modelu .obj podczas zoomowania powstaje pixeloza? Nie da się dodawać szczegółów bo jak się zbliży to nic nie widać. Jest jakiś skrót klawiszowy do zoomowania czy trzeba za każdym razem klikać w ikonkę?
zgred Napisano 12 Listopad 2009 Napisano 12 Listopad 2009 Przy włączeniu programu pyta co chce zrobić: Load brush import obj other. wybieram import, i jest jak już wyżej opisałem.
mafida Napisano 12 Listopad 2009 Napisano 12 Listopad 2009 Nie zoomujesz przypadkiem tą ikonka z napisem Zoom?Bo ona działa jak powiększenie obrazka w PS,Do zoomowania w 3d jest ta z napisem Scale.Najwygodniej Alt-click poza obiektem,puszczasz alt i zoomujesz ruszajac mysza trzymajac lewy cały czas czy tam piórkiem nie odrywając od tabletu. Pozdr.:) 1
zgred Napisano 16 Listopad 2009 Napisano 16 Listopad 2009 hmm, a jak przejść do rysowania po obiekcie, jak przy starcie wybiorę opcje 'other' i postawie jakaś postać na scenie?
Rekomendowane odpowiedzi