lukasz3d Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Witam W temacie ktory teraz mecz mam kolejny problem-wczeniej jakos nie spotkalem sie z tym .Mianowicie wymodelowalem teren z plan-u ,(soft selection), nalozylem teksture trawy (na plaskiej powierzchni jest z nia wszyastko ok) i......lipa .UVW map jest i naklada jedynie kolor zielony a tekstury ni widu ni slychu.Bumpa tez nie widac.Podobnie jak zapodalem disoplacemod-Rowniez nie ma zadnej zmiany plasko i do d..../Turbo smoth na koniec i dalej to samo.Nie wiem podadzcie cosik Pozdro i dzieki
silverfox Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 może masz wyłączone wszystkie mapy? albo nie przypisałeś materiału :) albo lokalizacja textur się nie zgadza bo coś po drodze przeniosłeś?
lukasz3d Posted November 16, 2009 Author Posted November 16, 2009 mam mapy wlaczone-czy przenioslem?raczej nie-dodatkowo chyba po wlaczeniu "render"upraszcza mi jakos dziwnie tego plejna....no trafi mnie chyba
Hynol Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 A nie renderujesz jako draft na przykład? Dodaj modyfikator uvw map, wejdź w edit i zobacz czy uvw są tam gdzie mają być. Zrób materiał z checkerem testowy i nałóż na plane'a i sprawdź czy tak działa. W ustawieniach vraya masz maps włączone?
lukasz3d Posted November 17, 2009 Author Posted November 17, 2009 Hynol dzieki -zamykam temat rozwiazalo sie-Opcja pierwsza czyli renderowalem jako draft:)....wczoraj wbilem po pracy do domu i mnie oswiecilo."Okrutny"problem:P:P pozdro
Recommended Posts