Kubaswielgus Napisano 16 Listopad 2009 Napisano 16 Listopad 2009 Witam, Chciałbym uzyskać taki efekt jak na obrazku z tego linku http://img340.imageshack.us/img340/9492/museo1.jpg Chodzi mi o połączenie renderingu z liniami konturowymi. Tak, żeby nie było widać podziałów na trójkąty tylko obrysy kształtu podstawowego. Jak coś takiego zrobić w maxie? Pozdrawiam
hcpiter Napisano 16 Listopad 2009 Napisano 16 Listopad 2009 8 na klawiaturze, zakładka atmosphere i wybierasz effect Vray toon
Kubaswielgus Napisano 16 Listopad 2009 Autor Napisano 16 Listopad 2009 Super. Wielkie dzięki hcpiter. A który z parametrów odpowiada za wygładzenie tej linii? bo po wstępnej próbie jakoś cienko z AA
hcpiter Napisano 16 Listopad 2009 Napisano 16 Listopad 2009 u mnie na standardowych ustawieniach wygląda dobrze.
Kubaswielgus Napisano 16 Listopad 2009 Autor Napisano 16 Listopad 2009 U mnie sam rendering wygląda dobrze natomiast linie vray toon są poszarpane. Zrobię parę eksperymentów i zobaczymy czy uda mi się naprawić.
mt Napisano 16 Listopad 2009 Napisano 16 Listopad 2009 eee...nie chce sie wtracac, ale mi to bardziej wyglada na vrayedgetex;)
Kubaswielgus Napisano 16 Listopad 2009 Autor Napisano 16 Listopad 2009 MT - to co hcpiter podpowiedział działa jak trzeba więc na razie sobie odpuszczę z vrayedgetex, ale dzięki za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi