Napisano 17 Listopad 200915 l EDIT: Finalna wersja: Miniaturka: http://lh6.ggpht.com/_VD0x5dH4YIM/SxJuzT02R-I/AAAAAAAAAaQ/l0SXTUjSK-A/latad%C5%82o%20min.jpg Pełen rozmiar: http://lh4.ggpht.com/_VD0x5dH4YIM/SxJuzLJd1-I/AAAAAAAAAaM/jb0uSvVbVTs/latad%C5%82o%20kopia.jpg ................................ Witam wszystkich. Długo obserwowałem to forum ale jakoś nie miałem odwagi do tej pory zapostować Spodobała mi się tematyka tego ChC, więc postanowiłem nie być cykorem i spróbować :) Moja koncepcja to połączenie ogromniastej katedry gotyckiej, łodzi i dwuwirnikowego transportowego śmigłowca. Całość utrzymana w zardzewiałej, steampunkowej stylistyce. Detale typu kominy zamiast pinakli, turbina w miejscu przedniej rozety itp. ps. Te mrówki to ludzie i zwierzaczki jakby co ;) Edytowane 29 Listopad 200915 l przez Bzzz
Napisano 17 Listopad 200915 l Witam Widzę że pierwszy pościk i od razu u nas ;), ciekawy początek. Zastanawiam się jedynie czy ten podest nie jest nieco za wysoko. Powodzonka //Pozdr.
Napisano 17 Listopad 200915 l Autor Dzięki. A tam za wysoko - schodki się zrobi ;) Updejt: Z gotyku zrobił się taki trochę romanizm ale kto by się tym przejmował:D Edytowane 17 Listopad 200915 l przez Bzzz
Napisano 18 Listopad 200915 l Wiesz ale schodek zeby wygodny byl to musi miec min proporcjr 2:1 tak BTW. U ciebie pochylnia nie spelnia normy budowlanej ;). Koncept konceptem ale trzeba myslec o detalach ;)
Napisano 18 Listopad 200915 l Autor Ach te normy... Ok. Już powinny być proporcje 2:1, dorobiłem ruchome schody napędzane parą, zwiększyłem trochę skalę, poprawiłem perspektywę.
Napisano 18 Listopad 200915 l zamiast rozety dał bym wielkie koło zębate dużo rur etc. jak seampunkować to na całego :D
Napisano 18 Listopad 200915 l Super koncept, moim zdaniem na razie ma te przewage, ze budzi natychmiastowe skojarzenia z arka, a nie jest po prostu jakims mniej lub bardziej wymyslnym obiektem latajacym :)
Napisano 18 Listopad 200915 l Autor Cieszę się:D Dodanych parę rur, wykończenia, początki walki z kolorem i powolne przymiarki do detalu: