Napisano 17 Listopad 200915 l Witam Od razu przepraszam ze zakladam nowy temat ale niestety nie uzyskalem odpowiedzi w ostatnio przeze mnie zalozonym, pewnie dlatego ze moj post byl edytowany i poprostu nie wyswietlilo tematu jako swiezego. Chciałbym się mianowicie zapytac w jaki sposob moge właczyć przezroczystośc tła dla kamery, chodzi o to bym mogł dany obiekt/animację wkleić do filmiku tak aby tło tego obiektu bylo przezroczyste. Z góry dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam:)
Napisano 17 Listopad 200915 l Autor A chociaz Ty probowales? Bo ja tak i powiem Ci ze nic takiego nie znalazlem, bo jest to zapewne rzecz błaha ale nikt oddzielnie jej opisywac nie bedzie, wiec musialbym przeszukiwac tony tutkow.
Napisano 17 Listopad 200915 l Zależy jaki renderer, czy renderujesz z tłem które jest geometria czy nie (to od strony samego renderingu). Generalnie zapisujesz wyrenderowaną scenkę jako TGA z alpha channelem (32 bity) albo PNG z przezroczystością i wtedy możesz ją wstawić do filmu czy innego obrazka.
Napisano 18 Listopad 200915 l Autor Dzieki Hynol:) Dziala, prosty sposob, myslalem ze trzeba kombinowac z ustawieniami tla i renderu, a tutaj calkiem inna droga;p