Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam:)

wiem ze moze nie jest to jakis mega skomplikowany model ale chcialem go Wam pokazac i prosic o komentarze, porady itp.

a wiec do rzeczy:

2SKNZoajd8DCFS6sqiC0ak30jmRiV96S7w9b3yrT.jpg

wiem ze wąż troche zle wyszedl w koncowej czesci.. wyginalem go FDD 4x4x4 kilka razy.. szukam modyfikatora ktory zrobilby tak ze:

- robie spline ktory wyglada tak jakby wąż mial lezec

- uzywam modyfikatora ktory model węża przemiesci/rozciągnie tak jak idzie spline.. moze wie ktos jaki to modyfikator moze byc? czy w ogole taki jest?

soft 3ds max 9 + vray

Edytowane przez zolwik
  • Odpowiedzi 7
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Fajnie ale za silne odbicia bieli na chromach. Oswietlales planem czy taka uboga hdrka? poledam HDRI uzyc do swiatla i odbic, nawet jesli mialoby to byc studio.

Napisano

tak, oswietlane planem, ok, sproboje uzyc HDRI tak jak mowisz, aczkolwiek przyznam sie ze jeszcze sie z tym nigdy nie bawilem..

o stoliku tez myslalem, ale narazie chcialem sie skupic glownie na shishy i dokladnym modelu, i tak jak mowie, mam problem z tym węzem, chcialbym go poprawic -> czytac pierszy post pod obrazkiem

Napisano

odp na twoje pytanie: path deform (nie mylic z patch deform)

Dzialania modyfikatora nie bede opisywal, jest dosc prosty i napewno sam sie domyslisz, co do czego sluzy.

Napisano

tak, masz racje Temporal, modyfikator jest dosc prosty, o nim juz wiedzialem.. ale probowalem go uzyc na węzu, niestety wąż nie rozciagal sie dokladnie po spline'ie.. i dziwnie sie rozciąga, jeszcze popróbuje z nim:)

a tak po za tym to to jest pionek za 40 zł ;) dokladniej za 45 :)