Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam:)

wiem ze moze nie jest to jakis mega skomplikowany model ale chcialem go Wam pokazac i prosic o komentarze, porady itp.

a wiec do rzeczy:

2SKNZoajd8DCFS6sqiC0ak30jmRiV96S7w9b3yrT.jpg

wiem ze wąż troche zle wyszedl w koncowej czesci.. wyginalem go FDD 4x4x4 kilka razy.. szukam modyfikatora ktory zrobilby tak ze:

- robie spline ktory wyglada tak jakby wąż mial lezec

- uzywam modyfikatora ktory model węża przemiesci/rozciągnie tak jak idzie spline.. moze wie ktos jaki to modyfikator moze byc? czy w ogole taki jest?

soft 3ds max 9 + vray

Edytowane przez zolwik

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Fajnie ale za silne odbicia bieli na chromach. Oswietlales planem czy taka uboga hdrka? poledam HDRI uzyc do swiatla i odbic, nawet jesli mialoby to byc studio.

Napisano

Dorób jakiś stolik, albo coś. A jak Ci się nie chce, to chociaż zmień kolor tła na jakieś jaśniejsze.

Napisano
  • Autor

tak, oswietlane planem, ok, sproboje uzyc HDRI tak jak mowisz, aczkolwiek przyznam sie ze jeszcze sie z tym nigdy nie bawilem..

o stoliku tez myslalem, ale narazie chcialem sie skupic glownie na shishy i dokladnym modelu, i tak jak mowie, mam problem z tym węzem, chcialbym go poprawic -> czytac pierszy post pod obrazkiem

Napisano

odp na twoje pytanie: path deform (nie mylic z patch deform)

Dzialania modyfikatora nie bede opisywal, jest dosc prosty i napewno sam sie domyslisz, co do czego sluzy.

Napisano
  • Autor

tak, masz racje Temporal, modyfikator jest dosc prosty, o nim juz wiedzialem.. ale probowalem go uzyc na węzu, niestety wąż nie rozciagal sie dokladnie po spline'ie.. i dziwnie sie rozciąga, jeszcze popróbuje z nim:)

a tak po za tym to to jest pionek za 40 zł ;) dokladniej za 45 :)

Napisano
  • Autor

małe uaktualnienie, dorobilem stolik tak jak mowiles Kubajaniak

co sądzicie?

oOevaKjxBUC1D7D5omBpKjbsyejx1JfuuVTlwuGx.jpg