ireun Napisano 21 Listopad 2009 Share Napisano 21 Listopad 2009 witajcie ostatnio do szkoły miałem zrobić kielich no iz zrobiłem użyłem opcji pathe tyle że przy renderze wyszło mi coś takiego proszę pomóżcie żeby to nie wyglądało tak jak wygląda bo na normalnym oknie w viewvier poincie widać wszystko normalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 21 Listopad 2009 Share Napisano 21 Listopad 2009 poprzekręcały Ci się normalne, więc nadaj mu modyfikator Normal (z zaznaczonym Unify Normals") - powinno pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 21 Listopad 2009 Share Napisano 21 Listopad 2009 Masz poodwracane normalne polygonów. W zakładce edit polygons kliknij flip. Lub dodaj modyfikator 'Normal'. Lub zaznacz w opcjach materiału 2-sided ;) edit: Damn! Loki był szybszy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireun Napisano 21 Listopad 2009 Autor Share Napisano 21 Listopad 2009 jesteście wielcy pomógł modyfikator normal a co do 1 odpowiedzi to ni wiem o co ci chodziło że z zaznaczonym unifity normals Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireun Napisano 21 Listopad 2009 Autor Share Napisano 21 Listopad 2009 no to teraz jeszcze jeden problem obraz nie chce mi się zapisać zaznaczam w rander setup ave file daję nazwę miejsce zapisu i format jpeg klikam zpisz potem render no i co randeruje się ale się nei zapisuje pomużcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 21 Listopad 2009 Share Napisano 21 Listopad 2009 1. Nie pisz posta pod postem - użyj opcji 'edit' 2. Zacznij korzystać ze słownika ortograficznego czy coś 3. W Rendered Frame Window masz taką żółtą dyskietkę w lewym górnym rogu - klik! ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi