siwy772 Napisano 24 Listopad 2009 Napisano 24 Listopad 2009 witam mam pytanie jak oswietlam scene zwyklaym swiatlem (target spot i skylight)osiagam dobry efekt, lecz gdy uzywam daylight obrazek ktory otrsymuje traci kontrast, poprostu obraz traci jakby kolory (brightness) np parkiet ktory jez ciemny dębowy po wyrenderowaniu jest bardzo jasny, nie chodzi tu os ile swiatla bo juz to sprawdzałem. Czy móglby ktos pomoc??
gientekwl Napisano 24 Listopad 2009 Napisano 24 Listopad 2009 Pewnie chodzi o tekstury, jeżeli tak to poczytaj o Gammie ;) Może to być też kwestią ustawienia ekspozycji kontroli w Twojej kamerze. Jaki renderer ?
gientekwl Napisano 24 Listopad 2009 Napisano 24 Listopad 2009 Z pewnością gamma i problem rozmytych tekstur i przy okazji ekspozycja kontroli też. Polecam ten artykuł: http://www.mrmaterials.com/jeffs-blog/75-washed-out-bitmaps-with-logarithmic-exposure-control.html 1
siwy772 Napisano 25 Listopad 2009 Autor Napisano 25 Listopad 2009 Dzieki wielkie, było dokładnie jak napisałes, pomogłes mi strasznie
Rekomendowane odpowiedzi