bagienny Napisano 26 Listopad 2009 Napisano 26 Listopad 2009 Witajcie. Chyba mam problem z V-Ray'em - renderowanie w miarę prostej sceny zajmuje mu cholernie długo. Kiedyś go używałem i pamiętam, że zazwyczaj mielił scenę odczuwalnie dłużej niż Scanline albo Mental, ale to przechodzi ludzkie pojęcie, kiedy prostą scenę z domyślnym oświetleniem i standardowymi materiałami zamiast paru sekund (scanline i mental) renderuje ponad 10 godzin! Czy to jakieś dziwne ustawienie czy co? Mam Maksa 2010 SP1 i V-Ray 1.5 jeśli miałoby to w czymś pomóc.
zdeno Napisano 26 Listopad 2009 Napisano 26 Listopad 2009 to nowa scena ? czy jakaś stara otworzona w nowym maxie i nowym vrayu ?
bagienny Napisano 27 Listopad 2009 Autor Napisano 27 Listopad 2009 to nowa scena ? czy jakaś stara otworzona w nowym maxie i nowym vrayu ? Nowa scena, ale gdzieś wyczytałem, że pomaga zmiana framebuffera na VRayowy i faktycznie teraz nie trzeba czekać po parę godzin na prosty render ;)
dexter47 Napisano 25 Grudzień 2009 Napisano 25 Grudzień 2009 mam ten sam problem wie może ktoś co jest u mnie też tak się dzieje i to niezależnie czy ustawie nową czy otworze już gotową scenę
hcpiter Napisano 25 Grudzień 2009 Napisano 25 Grudzień 2009 Jezeli nic nie pomaga to napisz do Chaosow, albo do resellera`a moze ci sprzedali wadliwa kopie ? Jezeli nie to znaczy ze pirat i tyle. Nie ma na to rozwiazania.
Rekomendowane odpowiedzi