Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Na forum zarejestrowałem się już kilka lat temu, ale nie udzielałem się, tylko śledziłem prace innych, więc witam wszystkich ;-)

Kilka lat temu zrobiłem 2-3 gnioty jakieś, a teraz postanowiłem przypomnieć sobie prace z maxem i nauczyć się nowych rzeczy.

Padło na S5, bo ładne i wydaje mi się dość "proste" w modelowaniu, a czy tak będzie to się okaże, proszę o wytknięcie błędów

p.s. mam nadzieje że ten temat mnie zmobilizuje troszkę

Edytowane przez woody
zmiana miniaturki

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 2,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Na razie ślicznie jak na kogoś co nie siedzi na codzień w maxie także nic tylko na razie chwalić

Napisano
  • Autor

mały up, o teraz zauważyłem że będę musiał poprawić (w sumie tylko przesunąć bliżej kilka vertexów) blachę przed tylnym nadkolem, ale narazie idę spać ;-)

uwagi mile widziane

Napisano

za gesta siatka(bok, maska przy przedniej szybie..), cos nie tak przy gornych rogach otworu na grill, jakos nierowno przy rogu laczenia sie zderzaka przedniego z reszta nadwozia(kawaleczek przed-na wysokosci przedniego kola)

Edytowane przez M4rcus

Napisano
  • Autor

W załączniku ostatnie testowe rendery jakie mam, ale nie wiem czy jest sens ich pokazywania, niedawno komp mi się sam z siebie wyłączył, a po uruchomieniu chcąc otworzyć plik moim oczom ukazało się takie okienko:/

bugwrrrrryyyyyyy.jpg

chyba raczej już tego nie odzyskam, no ale coś nowego się nauczyłem, choć troszkę mnie to zniechęciło do tego modelu wrrryyy

Napisano

Autobackup probowales? też miałem podobne problemy i zawsze pomagało

Napisano
  • Autor
Autobackup probowales? też miałem podobne problemy i zawsze pomagało

kopii zapasowych nie robiłem, chyba że chodzi o coś innego

Napisano

jeżeli masz problem z otwarciem tego pliku to sprobuj, praca bedzie troche opoźniona (nie bedzie ostatnich modyfikacji) ale jedan wiekszość odzyskasz:)

Napisano

kopie same się robią po pewnym czasie pracy ( możesz je znaleźć w folderze Moje Dokumenty -> 3dsMax -> autoback

kakaku weź sobie w przeglądarkę ze słownikiem załatw.(bez obrazy)

Napisano
  • Autor

wielkie dzięki, nie wiedziałem że max ma taka funkcję, plik z autobackup'u jest ma wszystkie zmiany jakie ostatnio wprowadzałem;-) rep leci

ale mi się samopoczucie poprawiło

Napisano

Jeśli nic nie ruszałeś to w folderze *\Moje dokumenty\3dsmax\autoback powinny być pliki. Jeden z nich jest prawdopodobnie z tej sceny.

Napisano
  • Autor

bok zrobiłem na nowo, dodałem dach i troszkę poprawiłem co mi wpadło w oko, proszę o uwagi, błędy itp.

audis521.th.jpg

audis520.th.jpg

audis5siatka5.th.jpg