latos Napisano 7 Grudzień 2009 Napisano 7 Grudzień 2009 Witam. Czy 3ds max ruszy na tym malutkim laptopie? będzie można modelować w view porcie?
Orangegraphics Napisano 7 Grudzień 2009 Napisano 7 Grudzień 2009 mam 1000H i da się robić. cokolwiek, bo cudo to nie jest. coś jakbyś porównał do PIV ~2Ghz i Geforce 4MX
latos Napisano 7 Grudzień 2009 Autor Napisano 7 Grudzień 2009 Ale co kolwiek płynnie obracasz kamerę w view porcie czy może się tnie? Opisz troszkę.
Orangegraphics Napisano 7 Grudzień 2009 Napisano 7 Grudzień 2009 jest git, nie robiłem skomplikowanych obiektów, używałem raczej jako, jeden plik-jeden model, i potem sobie to na normalnym kompie łączyłem. kilkanaście tyś poly spokojnie łykał. mam 2GB ramu
latos Napisano 7 Grudzień 2009 Autor Napisano 7 Grudzień 2009 No właśnie masz 2GB ramu a ten model ma tylko 1GB:/ A ten aston martin z portfolia działa na tym laptopie?
Orangegraphics Napisano 7 Grudzień 2009 Napisano 7 Grudzień 2009 nie jestem w stanie sprawdzić, laptop został sprzedany jakiś czas temu, zbędna zabawka dla mnie
ptaszek Napisano 7 Grudzień 2009 Napisano 7 Grudzień 2009 No ja uwazam ze do 3d to malo ktory laptop sie nada. Laptopy zazwyczaj nie sa do tego typu prac przystosowane. Duzy render to dla laptopa kilka godzin renderowania przy obciazeniu procka 100%, co moze byc zabojcze dla laptopa. Ja tak odkleilem grafike w macbooku pro :) Jesli chcesz jednak sobie troche pomodelowac w terenie to powinno pojsc. Zawsze mozesz robic low-poly i uzywac warstw, ale o komforcie pracy nie ma co mowic. 1gb ram przeliczy Ci takie auto mysle, ale jak juz zagescisz siatke to nie obrocisz kamery, chyba ze nie bedziesz robil bieznika na oponach, bo to najwiecej zjada.
Rekomendowane odpowiedzi