capslo Napisano 7 Grudzień 2009 Napisano 7 Grudzień 2009 Zestaw przeznaczony do gier i grafiki bo jak kupie to mam zamiar coś zacząć robić :)Chcę się wstrzymać z kupnem do lutego ? AMD Phenom II X4 955 Quad-Core /3.4GHz, 2MB L2, 6MB L3, 140W, BOX, AM3/ 665 zł Płyta główna: Asus M4A77TD PRO 285 zł Pamięć RAM: GoodRam 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9 330 zł Druga pamięć RAM: Dysk twardy: Western Digital Blue 500GB 7200rpm 16MB cache SATAII 169 z Karta graficzna: HIS Radeon HD4890 iCooler 1024MB DDR5 /256bit/ 2xDVI TV-out 699 zł Obudowa: Gigabyte GZ-X3 149 zł Zasilacz: bequiet! PurePower L7 530W
plasti Napisano 9 Grudzień 2009 Napisano 9 Grudzień 2009 na luzie, dokup se potem ramu wiecej (w sumie zasilacz ale to sie nie odzywam pan invidia pomoze)...
NV Napisano 27 Grudzień 2009 Napisano 27 Grudzień 2009 Plasti: Co ty się tak na mnie uparłeś z tymi zasilaczami ? :) Nie jestem wielkim znawcą ale jest wielka tendencja na "watową mode" typu, że "ee masz 550W ten zasilacz do dobrego oc ci nie starczy, dla bezpieczeństwa weź coś z 650W" ! To zwyczajna bzdura, ważna jest moc na danej lini i stabilność. Zasilacz jak najbardziej moze być. Pytanie tylko ile cie on kosztuje. Jak 250zł to sie jeszcze opłaca. Grubo ponad już nie.
shosiu Napisano 30 Grudzień 2009 Napisano 30 Grudzień 2009 Trochę za szybko wziąłeś się za składanie sprzętu, skoro zakup planowany jest na luty. Ceny powinny się zmienić (spaść) bo teraz przed świętami to wszystko poszło w górę (normalka). Jeśli bierzesz tego Phenoma, to szukaj wersji z TDP 125W - zawsze trochę chłodniej i mniej prądu (zwłaszcza pod obciążeniem). Dysk, jeśli jest to wersja z jednym talerzem, to wybór bardzo dobry; jeśli jest to wersja dwutalerzowa to tak sobie. Odnośnie zasilacza, każdy pokroju be quiet! bądź enermaxa da radę (500W lub więcej) - oczywiście jest wiele innych dobrych, ale nie ma sensu wypisywać wszystkich. Myślę, że w zależności od tego, kiedy masz zamiar nabyć sprzęt, warto by jeszcze odświeżyć wątek przed samym zakupem. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi