Napisano 7 Grudzień 200915 l Zestaw przeznaczony do gier i grafiki bo jak kupie to mam zamiar coś zacząć robić :)Chcę się wstrzymać z kupnem do lutego ? AMD Phenom II X4 955 Quad-Core /3.4GHz, 2MB L2, 6MB L3, 140W, BOX, AM3/ 665 zł Płyta główna: Asus M4A77TD PRO 285 zł Pamięć RAM: GoodRam 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9 330 zł Druga pamięć RAM: Dysk twardy: Western Digital Blue 500GB 7200rpm 16MB cache SATAII 169 z Karta graficzna: HIS Radeon HD4890 iCooler 1024MB DDR5 /256bit/ 2xDVI TV-out 699 zł Obudowa: Gigabyte GZ-X3 149 zł Zasilacz: bequiet! PurePower L7 530W
Napisano 9 Grudzień 200915 l na luzie, dokup se potem ramu wiecej (w sumie zasilacz ale to sie nie odzywam pan invidia pomoze)...
Napisano 27 Grudzień 200915 l Plasti: Co ty się tak na mnie uparłeś z tymi zasilaczami ? :) Nie jestem wielkim znawcą ale jest wielka tendencja na "watową mode" typu, że "ee masz 550W ten zasilacz do dobrego oc ci nie starczy, dla bezpieczeństwa weź coś z 650W" ! To zwyczajna bzdura, ważna jest moc na danej lini i stabilność. Zasilacz jak najbardziej moze być. Pytanie tylko ile cie on kosztuje. Jak 250zł to sie jeszcze opłaca. Grubo ponad już nie.
Napisano 30 Grudzień 200915 l Trochę za szybko wziąłeś się za składanie sprzętu, skoro zakup planowany jest na luty. Ceny powinny się zmienić (spaść) bo teraz przed świętami to wszystko poszło w górę (normalka). Jeśli bierzesz tego Phenoma, to szukaj wersji z TDP 125W - zawsze trochę chłodniej i mniej prądu (zwłaszcza pod obciążeniem). Dysk, jeśli jest to wersja z jednym talerzem, to wybór bardzo dobry; jeśli jest to wersja dwutalerzowa to tak sobie. Odnośnie zasilacza, każdy pokroju be quiet! bądź enermaxa da radę (500W lub więcej) - oczywiście jest wiele innych dobrych, ale nie ma sensu wypisywać wszystkich. Myślę, że w zależności od tego, kiedy masz zamiar nabyć sprzęt, warto by jeszcze odświeżyć wątek przed samym zakupem. Pozdrawiam