Napisano 10 Grudzień 200915 l Witam. Przeglądając to forum postanowiłem nauczyć się Max'a. To mój pierwszy model i następne będą lepsze Proszę o ewentualne porady, jestem przygotowany na krytykę
Napisano 10 Grudzień 200915 l Jeśli mnie pamięć nie myli to jakiś GAZ nie tak dawno był na forum robiony i to bardzo dobrze więc trudno Ci będzie zachwycić gawiedź.
Napisano 10 Grudzień 200915 l Nie chodzi mi o to żeby kogoś zachwycić, przynajmiej nie teraz, bo się dopiero uczę Max'a.Ale chcę robić postępy i uczyć się od lepszych
Napisano 10 Grudzień 200915 l Lepiej że robisz drugiego gaza niz dziesiąte audi:), coś mi się niepodoba linia boczna kabiny wraz z maską przednią jakoś tak poskręcane, koła ładne, czemu przedni widok masz odwrócony?. Maskę oraz kabinę (całą) wraz z szybami i dachem trzeba było wykonać jako jedną bryłę i potem rzeźbić czyli ciąć itd.
Napisano 10 Grudzień 200915 l Jak rzeźbie to przedni i tylny widok jest ok, a przy renderze się obraca, nie wiem o co chodzi, ale się tym nie przejmuje bo i tak idzie do skasowania. Co do kabiny i maski to dopiero początek, więc będą poprawki. Ale ogólnie jak na pierwszą pracę to chyba nie najgorzej ?
Napisano 10 Grudzień 200915 l Opona do poprawy, boki są za płaskie, a takiego bieżnika nie znalazłem na zdjęciach. Bieżnik, niby bajer, ale akurat w tym modelu jest dość mocno widoczny więc ja na Twoim miejscu poświęcim bym mu więcej uwagi.
Napisano 12 Grudzień 200915 l Też zastanawiałem się nad tym samochodem nawet printy mam na dysku ;) Ostatecznie zabrałem się za czołg a do niego wrócę jak skończę panzera. Może zrobię scenkę z dwoma pojazdami któż to może wiedzieć :D. Będę uważnie przyglądał się twojej pracy i taka moja rada rób od począdku szczegółowo i nie baw się w półśrodki bo warto dłóżej robić niż później czuć niedosyt. Powodzenia