Napisano 12 Grudzień 200915 l Znowu glupie pytanie:) Stworzylem baze materialow i chcialbym ja zapisac aby moc do konkretnej pracy otworzyc zaly zestaw materialow. Czy jest to mozliwe? Czy musze zapisywac kazdy material oddzielnie?
Napisano 12 Grudzień 200915 l W oknie Materaial Editor 1. Get material 2. Zaznaczasz MTL EDITOR 3. Save as...i gotowe ;)
Napisano 12 Grudzień 200915 l Autor Dzieki. Robilem tak ale cos mi nie wychodzilo:) Czyli musze potem ladowac pojedynczo do slotow? Nie moge zaladowac calej bazy jednoczesnie?
Napisano 13 Grudzień 200915 l Autor Jak zapisac cala biblioteke tak zeby potem mozna bylo zaladowac cala a nie pojedynczo?
Napisano 13 Grudzień 200915 l pojedynczo musisz przeciagac -> (tak przynajmniej mi sie wydaje) ale moze podejsc do tego od d..rugiej strony czyli.... 1. mozesz zapisac plik (scene), gdy juz utworzysz sobie bibliotke swoich materiałów. 2. a pozniej np. mergowac do niej sceny, modele...itd
Napisano 13 Grudzień 200915 l No normalnie. Najpierw materiał "wkładasz" do biblioteki ikonką z dyskietką (put material to library), a potem w material browserze wybierasz Browse from: Library, a potem file: open/save. Nie pamiętam jak się robi "pustą" bibliotekę w browszerze, ale możesz załadować dowolną, usunąć jej zawartość i dać save as.