Neiraa Napisano 17 Grudzień 2009 Share Napisano 17 Grudzień 2009 Panowie, długo mnie tu nie było, ale mam teraz dziwny i nagłyproblem, otóż: pracowałam nad sceną, chcę ją dziś otworzyć a tu otwiera mi się pusty Max, który absolutnie nie widzi żadnej sceny. A plik sceny waży nadal ok. 50M, czyli coś tam jest. Czy ktoś wie może o co chodzi, i co z tym fantem zrobić? Acha, max 2009 x64, scena w mentalu liczona. HELP! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guru Napisano 17 Grudzień 2009 Share Napisano 17 Grudzień 2009 unhide all? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neiraa Napisano 17 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2009 hehe, aż tak tępa nie jestem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PICsell Napisano 17 Grudzień 2009 Share Napisano 17 Grudzień 2009 Pewnie masz w nazwie pliku/ katalogu polskie znaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpustelnik Napisano 17 Grudzień 2009 Share Napisano 17 Grudzień 2009 Możesz spróbować opcji merge na obiekach w tym pliku. Niestety ustawienia musisz wtedy nanieść na nowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neiraa Napisano 17 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2009 PICsell "Pewnie masz w nazwie pliku/ katalogu polskie znaki." -nie skumałam. edit: plik nazywa się 3. ale nie wiem co to ma do rzeczy? Rozpustnik otóż próbowałam mergować tą scenę do nowej, do innej dzialającej, kopiowałam plik w inne miejce, na drugi dysk, zaznaczałam, odznaczałam..itp. I nic. Max nie widzi tej sceny, nie czyta jej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpustelnik Napisano 17 Grudzień 2009 Share Napisano 17 Grudzień 2009 Jeśli merge nie działa i inne metody nie dają rezultatu, musisz startować od pliku o nazwie "2". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PICsell Napisano 17 Grudzień 2009 Share Napisano 17 Grudzień 2009 Hmm, to nic nie przychodzi mi do głowy. Co do polskich znaków - max właśnie tak się zachowuję jeśli plik masz nazwany np. światło. "3" jest ok. Zobacz czy katalogi nie mają polskich znaków. A co z autobackup'em? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 17 Grudzień 2009 Share Napisano 17 Grudzień 2009 na 90% plik uszkodzony, jak nie dajesz rady zmergowac to możesz pożegnać scenę. Prawdopodobnie błąd przy zapisie sceny przez maksa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neiraa Napisano 17 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2009 No cóż, cholera jasna i tak dalej.. Czyli zaczynam znów od pliku z nazwą 2. Rozpustelnik wybcz bład w pisowni nicku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 17 Grudzień 2009 Share Napisano 17 Grudzień 2009 tak "cholera jasna" to odpowiedni zwrot, wszak dziś dzień bez przeklinania :D (slyszałem w radiu ;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neiraa Napisano 17 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2009 Ano więc właśnie, motyla noga. Teraz zapisuję kopie sceny co 5 minut. :nierządnica jego protoplastka: dzięki wszystkim za chęci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi