Napisano 18 Grudzień 200915 l Witam, chciałabym wymodelować sztukaterię, listwy przysufitowe (zdjecia dołączam). Jak myślicie jak je wymodelować?? a może jest jakiś trik który usprawni sytuacje? z góry dzięki za odpowiedz Ewelina
Napisano 18 Grudzień 200915 l Poszukaj sobie z starszych wątkach z tego działu, niedawno był tu taki temat. Pozdrawiam.
Napisano 18 Grudzień 200915 l podstawa zrobić dobre blueprint'y gzymsy loftem oczywiście ewentualnie modifikatorem sweep, dekoracje z ręki jak masz maxa 2010 tam są fajne narzędzia do modelowania poligon po poligonie [belka Free Form - Step Build] na wcześniej zrobionym gzymsie, kiedy tylko się da rób obrysy splajnem i zamieniaj to na edit poly dodawaj shell'a albo extrude modyfikator, cut, connect - dalej wszystkie narzędzia w edit poly powodzenia
Napisano 18 Grudzień 200915 l Autor dzięki za odpowiedz :) Hm... a nie ma czegoś prostszego? bo tym sposobem, moimi jeszcze początkującymi umiejętnościami modelowania, zajmie mi to z kilka dni... a czy jest coś takiego ze z jpga sie da cos pokombinować? np sposobem bumba?? pozdr.
Napisano 18 Grudzień 200915 l Zależy na jakiej jakości ci zależy czy będzie to widoczne z bliska. Możliwe że to najlepszy sposób wyloftować to zajmie ci 4 minuty i nałożyć na to bumpa albo normalmap, z daleka może być ok.
Napisano 18 Grudzień 200915 l Autor właśnie nie za bardzo zależy mi na jakości, mam nadzieję że klienci nie będą się przyglądać sztukaterii i wybrzydzać.... więc poproszę bardzo o wersję 4 minutową, jak to dokładnie zrobić ;) ???
Napisano 18 Grudzień 200915 l Chyba jesteś bardzo początkująca, niestety musisz wykazać się samodzielnością bo nikt nie będzie siedział godzinę albo więcej i opisywał każdy szczegół proponuje: 1. Wpisz w google 3dmax loft tutorial, obejrzyj tutki zajarz 2. Wpisz w google 3dmax mapping tutorial, obejrzyj zmapuj swój loft 3. Wpisz w google 3dmax bump map i powinno działać
Napisano 18 Grudzień 200915 l zdaje sie ze profil faktycznie loftem a zdobienia najłatwiej albo na normal mapą or displacement. Jesli modelowanie to jak pisze Claude , albo Autodesk Mudbox demo wersja powiedzmy, albo hm... z łapki to sie zajedziesz ... "bez sensu" . [+] 6 min version .... ;P rysujesz kwiatki lub przeklaejasz czarno białe ornamenty tam gdzie mialy by być ... mogą mieć tyci feathernietą krawędz-zblurowana , choć może nie koniecznie w PSie ... Potem używasz nVidia plugin do normali albo CrazyBumpa 30 dniowego i za mapy szarosci wypluwasz normal map texturke , zapodajesz te google z loftem i mapowaniem ;) dajesz t a texturke i done :D !
Napisano 18 Grudzień 200915 l Autor ok, dzięki chłopaki skorzystam pewnie, jakby co będę się pytać :) i faktycznie jestem bardzo początkująca dlatego pytam Was :) btw claude.... wyrzuciłeś już brytfankę? :D
Napisano 18 Grudzień 200915 l Cześć Ewalina, miło Cię znowu spotkać, w końcu bierzesz się za tego maxa :) ps. mam twoją brytfankę i nóż do krojenia ciasta ... do odebrania info na pirva