aknochaco Napisano 18 Grudzień 2009 Napisano 18 Grudzień 2009 (edytowane) Witam Jakby nie patrzeć jest to mój pierwszy bój z modelowaniem samochodu ;) na poczatek wybieram "Toyota Celica" Wrzucam screeny moich pierwszych bojów :) Looknijcie ino czy dobrze to rozkładam :) Pozdrawiam wszystkich :) Edytowane 18 Grudzień 2009 przez aknochaco
kellyq Napisano 18 Grudzień 2009 Napisano 18 Grudzień 2009 coś mi się wydaje, że nad przednim nadkolem jest trochę "dziwnie"
kłapouchy Napisano 18 Grudzień 2009 Napisano 18 Grudzień 2009 Siatka trochę nie równomiernie rozłożona.
aknochaco Napisano 20 Grudzień 2009 Autor Napisano 20 Grudzień 2009 Jeszcze dużo do poprawy :/ musze sobie znaleźć jakiś lepszy "top" Patrzac na ten po ts'ie wykrylem duzo bledow ;) bedzie sie poprawiać :) Prosze z ts'em:
JohnZi Napisano 20 Grudzień 2009 Napisano 20 Grudzień 2009 moze tak by bez siatki? nic nie widac. Niestety zle rozkladasz siatke, w ten sposob nigdy nie bedzie rowno. Podpatrz sobie jak inni rozkladaja siatke i staraj sie podlapac sposob:)
aknochaco Napisano 20 Grudzień 2009 Autor Napisano 20 Grudzień 2009 Nom troche mi to nie wychodzi ;) ale co sie bede załamywał :) musze przerobić może jakieś tutki ;) Polece ktoś może tego tutka?? http://www.digitaltutors.com/09/training.php?cid=106&pid=3560 bo zastanawiam sie nad kupnem :)
marcinW Napisano 20 Grudzień 2009 Napisano 20 Grudzień 2009 jeśli chodzi o tego tutoriala to jest bardzo fajny - robiłem go jako pierwsza prace w maxie i w ogóle pierwsze 3d jakie zrobiłem. jak dla osoby początkującej to rewelka jednak wydaje mi się, że tutaj na forum osoby, które opanowały dłubanie samochodów do perfekcji sugerują inną szkołę modelowania - moim zdaniem bardziej słuszną (choć przyznaję, że mi jej stosowanie nie do końca wychodzi). jeśli nie potrzebujesz podstaw w maxie to ten tutorial może być dla Ciebie za prosty. Jednak nie zniechęcam :) po prostu możliwe, że nauczysz się tam nawyków niekoniecznie poprawnych, tak jak widzę, że mi się przytrafiło... Poczytaj inne watki z WIPa samochodowe - jest tam parę cennych rad tak mi się wydaje :) tylko w moim wątku nie czytaj bo ja się niestety do tych rad nie zastosowałem heh. ale myślę, że przy kolejnym aucie na pewno będę się starał. powodzenia
Rekomendowane odpowiedzi