dizek Napisano 18 Grudzień 2009 Share Napisano 18 Grudzień 2009 Witam juz ustawilem blueprinty i na tutorialu zacinam sie kurde na samym początku nie czaje jak on to zeskalował ze mu te vertexy zaznaczone poszły do góry no nie rozumiem http://www.youtube.com/watch?v=RuvgrfMxtb4 od 0:35 do 0:41 jak to uzyskać ;(( ;(( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dizek Napisano 18 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2009 wiem i mial zaznaczone vertexy ale kurden mi sie same te punkty robia bez tych kresek ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dizek Napisano 19 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2009 nie da sie tak zaznaczam edge i daje scale, naciskam ctrl i skaluje to odrazu kurde znika scale i nic sie nie dzieje ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dizek Napisano 19 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2009 ok działa teraz nie wiem jak zrobić aby Blue print Font miał z tyłu blueprint back ;d nie wiem jak nalozyc na plana 2 stronny material ;X Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinW Napisano 19 Grudzień 2009 Share Napisano 19 Grudzień 2009 może zrób sobie dwa plejny i na jednego daj front a na drugiego back Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dizek Napisano 19 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2009 (edytowane) ale jestem ***** nie wiem raz to zrobilem o czym wpisalem w 1 poscie juz teraz nawet na sucho tego nie moge zrobic robie tak jak ten koles na tym filmiku robie poly zaznaczam to daje border jak skalowac sie potem da ale jak przytrzymuje ten ********* SHIFT to juz mi znika scalanie i nic sie nie da zrobic;/ Edytowane 19 Grudzień 2009 przez tweety wulgaryzmy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinW Napisano 19 Grudzień 2009 Share Napisano 19 Grudzień 2009 trochę nie rozumiem. ale może zacznij od tego żeby uzbroić się w więcej cierpliwości. myślę, że 3d a przede wszystkim nauka tego wymaga :) tak więc na spokojnie. jeśli chodzi o Twój problem to najprawdopodobniej nie usunąłeś bocznych ścian. tzn - gość na początku tworzy cylinder a po wrzuceniu editable poly usuwa boczne ściany i jedną podstawę. dopiero wtedy po kliknięciu boarder i zaznaczniu swojej krawędzi da się skalować. jeśli masz bryłę to scalowanie się wyłącza po kliknięciu shifta. po prostu musisz mieć tylko jedną - przednią ścianę jeśli chcesz to zrobić. a jeśli to nie to to nie wiem ;] powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dizek Napisano 19 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2009 dzięki pomogło mi to. btw jak zrobić ale między vertexami były kreseczki (widoczne?) włącza się je jakoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wray Napisano 20 Grudzień 2009 Share Napisano 20 Grudzień 2009 Dodam tylko, że Edged Faces można uruchomić również za pomocą klawisza F4. To taka furtka dla niecierpliwych. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinW Napisano 20 Grudzień 2009 Share Napisano 20 Grudzień 2009 a jeśli nawet chcesz zacząć od samochodu to przydałby się jakiś tutorial w którym autor od razu mówi co robi i dlaczego - bez tego może i nauczysz się trochę ale niekoniecznie będziesz widział dlaczego coś jest robione tak a nie inaczej. polecam Digital Tutors - Automotive... - to jeśli koniecznie chcesz zacząć od auta. W necie jest mnóstwo darmowych, mniejszych i dobrze omówionych tutoriali - sam z nich często korzystam bo tak jak Ty jestem początkujący - tak więc polecam :) powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi