xmmichalx Napisano 19 Grudzień 2009 Share Napisano 19 Grudzień 2009 mam np. koła samochodu, szyby, karoseria i chcę aby one pozostały odzielnymi obiektami ale chciałbym im nadać obiekt matkę który jak kliknę na matkę to zaznaczy mi wszystkie pod obiekty czyli te koła samochodu, szyby, karoseria itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PICsell Napisano 19 Grudzień 2009 Share Napisano 19 Grudzień 2009 Rozumiem że potrzebne ci to tylko do zarządzania sceną o której pisałeś dzisiaj. Pogrupuj sobie te obiekty albo utwórz warstwy dla danych obiektów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmmichalx Napisano 19 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2009 a jak sie grupuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PLS Napisano 19 Grudzień 2009 Share Napisano 19 Grudzień 2009 Zaznaczasz obiekty ktore chcesz zgrupowac i z gornego menu wybierasz Group/Group Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 20 Grudzień 2009 Share Napisano 20 Grudzień 2009 Albo zrób sobie hierarchię, linkując dzieci do rodziców. Potem w oknie selekcji obiektów masz opcję zaznaczania hierarchicznie w dół, o co Ci zapewne chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi