Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam.

jestem tutaj nowy więc przychodzę z pytaniem...

otóż zaciekawił mnie tutorial dotyczący trawy i drzewa przy użyciu shag fur ale mam problem bo nie moge tego z nikąd ściągnąć.

zna ktoś może link do ściągnięcia ???

P.S. moja wersja 3D maxa to 2009 :)

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 2,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

ok ogolnie nie wiem czemu ale kompletnie tego na necie nie ma... po prostu szukalem wszedzie, ale znalazlem cos co podobno powstalo z shag fur czyli hair fx i nawet sciagnalem, dobra kwestia taka ze zrobilem wszystko zgodnie z tym co tam pisalo jak to pokopiowac, ale nie dziala - blad dll ze nie moze znalezc czy cos???

zna ktos jeden sprawdzony sposob by wgrac plugin ???

prosze o jakas pomoc!!

Napisano
  • Autor

nie ale co mi to tak szczerze pomoze skoro robie wszystko zgodnie z info i dalej wywala ze tam blad odczytu czy odnalezienia, nawet gdy uruchamiam jako admin

Napisano
  • Autor

napisalem do obslugi technicznej niby ale jeszcze brak odpowiedz, zainstalowalem nawet specjalnie max 2010 i dalej nic to samo, kurcze nie wierze ze nikt nie zna na to rozwiazania? nikt nie korzystal nigdy z hairfx ???

Napisano

To hair fx to chyba to samo co hair&fur. Dlaczego nie możesz użyć maxowego h&f?

Napisano
  • Autor

no tak ale w tym problem ze h&f nie moge kompletnie sciagnac... nigdzie nie ma nie moge znalezc

Napisano
zainstalowalem nawet specjalnie max 2010

Hair&fur jest w maxie od wersji 8 a dokładnie 7.5 więc się rozejrzyj.

Napisano
  • Autor

a nie no sorki pomyslilem sie hair and fur mam, ale jak sie tym bawilem to nie daje to takich efektow jak ludzie opisywali w tutorialach co mozna robic z np shag fur lub hairfx...

Napisano

Nie używałem shq'a ale nie wydaje mi się żeby pluigin sprzed paru ładnych lat(bo dziś już nie jest rozwijany) był tak rewelacyjny w porównaniu z h&f.

Widziałem super włosy robione w h&f i z własnego doświadczenia wiem że daje radę i to bardzo. A co do hair fx to nie jestem pewien ale to chyba to samo co hair&fur.

Jest w necie shaq ale jedynie do maxa 6 o ile dobrze kojarzę.

A jak tak bardzo nie chcesz używać hair&fur to się zainteresuj pluginem hair farm.