POLW Napisano 21 Kwiecień 2004 Napisano 21 Kwiecień 2004 Witam Mam pytanie bo sciagnolem tutka do maxa o czasteczkach i tam pojawia sie okno Particle View. Jest ono odpalane przez skrot klawiszy i nie wiem o co chodzi jak to odpalic? jest on na http://www.allanmckay.com/ - particle disperesion \"3ds Max 5.0.2 Tutorial Issue 1 - 09 Particles (Combustion) \" i cos takiego znalazlem na necie - tam tez jest odpalone jakies okno ktorego nie moge odpalic? POMOCY
kozioo Napisano 21 Kwiecień 2004 Napisano 21 Kwiecień 2004 Aby korzystać z \"particle view\" musisz mieć system cząsteczek \"particle flow\", który jest w maxie 6. W 5 normalnie go nie ma, nie wiem czy można go zainstalować przy pomocy jakiegoś plugina.
S3Mi Napisano 22 Kwiecień 2004 Napisano 22 Kwiecień 2004 :) ale jak już go masz to tworzysz nowy obiekt particle_systems->Particle_flow i włść. particle flowa masz przycisk particle flow na samej górze
POLW Napisano 22 Kwiecień 2004 Autor Napisano 22 Kwiecień 2004 Dzieki a w maxie5 jest jakis plugin czy temat dotyczy tylko maxa 6?
S3Mi Napisano 24 Kwiecień 2004 Napisano 24 Kwiecień 2004 to dotyczy każdego Maxa tylko dopiero w 6 particle flow jest standardowo do innych musisz go sciągnąc
Rekomendowane odpowiedzi