greg00 Napisano 23 Grudzień 2009 Napisano 23 Grudzień 2009 Wiecie może jak ograniczyć ruch obiektu do jednej osi i określonej "dlugosci" ruchu? Inaczej - chodzi o to, żeby ograniczyć np. box'a do ruchu o 10 jednostek w dół wzdłuż osi X. Udało mi się to w sumie zrobić za pomocą Curve editor/Float Limit i działało, ale jak połączę (Link) tego Box'a do innego obiektu i ruszam tym drugim obiektem to już te ograniczenie nie działa na Box'ie. Chciałbym zrobić ograniczenie które działa bez względu na to co bym z nim później robił...
Chrupek Napisano 24 Grudzień 2009 Napisano 24 Grudzień 2009 Ktoś Ciebie z pewnością zapyta, jaki to program...
greg00 Napisano 24 Grudzień 2009 Autor Napisano 24 Grudzień 2009 hehe, cholera.... 3ds max :) sorki.. Wesołych Świąt
greg00 Napisano 27 Grudzień 2009 Autor Napisano 27 Grudzień 2009 dokładniej mówiąc chodzi mi o taki efekt: avi: http://www.youtube.com/watch?v=pXZcw_MaBRE zrobiłem to za pomocą kości, jednak wolałbym do tego nie używać kości, bo mam problemy jak chce powielić te zawory, wtedy mi się wszystko rozjezdza... Jeśli zrobię tak, że dodam do zaworu Float Limit, to niby jest wszystko ok, ale jak zawór podłączę do dummy (tego na popychaczu) to limit w ogóle nie działa Próbowałem z Patch Constraint, też niby działa, ale jak podłączam zawór do Dummy to znów przestaje mi działać to ograniczenie ;/
Rekomendowane odpowiedzi