saganov Napisano 8 Styczeń 2003 Napisano 8 Styczeń 2003 No... ja uzywam, czy ktos wie moze co z wersja 3.1 dla maxa ?? Czy bedzie czy nie bedzie ? Jakies wiesci pozdrawiam
saygon Napisano 10 Styczeń 2003 Autor Napisano 10 Styczeń 2003 o tylko 2?? aj no wiem przecież że są tu jesscze mni 2 osoby. przyznać się.
Yano Napisano 2 Luty 2003 Napisano 2 Luty 2003 No ja też sie tym troche bawie Narazie tylko troche ale to sie zmieni) Dobrze, ze pjaił sie oddzielny temat do tego renderera. Mam od razu pytanie, dosyć trudne... Jaki jest najlepszy renderer wogole do maxa?? Czy Mental Ray jest najlepszy?? Bo swojego czasu był... a teraz? Zmieniło sie coś????
pileq Napisano 8 Luty 2003 Napisano 8 Luty 2003 cze ! No ja tez sie tym zajmowalem... Jak ktos cos nie wie to niech pisze :D :D :D
Yano Napisano 9 Luty 2003 Napisano 9 Luty 2003 Marczak sobie tylko jaja robi. On dobrze wie, że Mental Ray jest najlepszy :D :D :D
saygon Napisano 13 Luty 2003 Autor Napisano 13 Luty 2003 kolejna dyskusja na temat ktory render jest lepszy... ja powiem inaczej scanline jest najlepszy i koniec:-P
Gość hardtmuth Napisano 27 Luty 2003 Napisano 27 Luty 2003 A teraz glupie pytanie....instalnalem sobie mental raya, polecialem connectem i przy stracie 3ds 5.0 mowi : DLL failed to initialize. Patrze w plug`ach zaladowanych i jest zaladowany mental ray plugin, wiec nie wiem co jest nie tak....raczej jestem zielony wiec prosze nie za ostro :P. Aha mental ray 2.1 mam, a system to win xp prof.
Gość hardtmuth Napisano 27 Luty 2003 Napisano 27 Luty 2003 ups, sora za zasmiecanie, ale skorzystalem z wyszukiwarki i saygon podal powod tego dlaczego to nie dziala, zabieram sie za przeczesywanie discreeta w poszukiwaniu conneciotn do 5.0 :)
Phantom Napisano 17 Maj 2003 Napisano 17 Maj 2003 o mamusiu...ale popularny musi być ten render...skoro są tylko 2 tematy...[lol2][lol2][lol2][rotfl2]
Jiggle Napisano 26 Maj 2003 Napisano 26 Maj 2003 Originally posted by Phantom o mamusiu...ale popularny musi być ten render...skoro są tylko 2 tematy...[lol2][lol2][lol2][rotfl2] Tak jest przez beznadziejne połączenia MR z Max, a pozatym wiele zależy od ustawień, własnych obliczeń, które to nieco komplikują używtkowanie. W Brazil r/s wystarczy nacisnąć góra 3 przyciski w GI i gotowe, a przy Mentalu musisz sie pomęczyć pooptymalizować ustawienia itd. Nie chcę nic sugerować, ale Mantal Ray wydaję sie byc stworzony dla bardziej ambitnych grafików;), w końcu oferuje najlepszą jakość.
Jiggle Napisano 26 Maj 2003 Napisano 26 Maj 2003 Hmmm, renderman Pixara, nigdy nie widziałem jego pełnych możliwoźci, a w samych filmach renderowanych w RM to fotorealizmu nie dostrzegłem. Podobno go uzywaja gdyż jest bardzo szybki i ładnie fakeuje GI.
Rekomendowane odpowiedzi