Napisano 8 Styczeń 200322 l No... ja uzywam, czy ktos wie moze co z wersja 3.1 dla maxa ?? Czy bedzie czy nie bedzie ? Jakies wiesci pozdrawiam
Napisano 10 Styczeń 200322 l Autor o tylko 2?? aj no wiem przecież że są tu jesscze mni 2 osoby. przyznać się.
Napisano 2 Luty 200322 l No ja też sie tym troche bawie Narazie tylko troche ale to sie zmieni) Dobrze, ze pjaił sie oddzielny temat do tego renderera. Mam od razu pytanie, dosyć trudne... Jaki jest najlepszy renderer wogole do maxa?? Czy Mental Ray jest najlepszy?? Bo swojego czasu był... a teraz? Zmieniło sie coś????
Napisano 8 Luty 200322 l cze ! No ja tez sie tym zajmowalem... Jak ktos cos nie wie to niech pisze :D :D :D
Napisano 9 Luty 200322 l Marczak sobie tylko jaja robi. On dobrze wie, że Mental Ray jest najlepszy :D :D :D
Napisano 13 Luty 200322 l Autor kolejna dyskusja na temat ktory render jest lepszy... ja powiem inaczej scanline jest najlepszy i koniec:-P
Napisano 27 Luty 200322 l A teraz glupie pytanie....instalnalem sobie mental raya, polecialem connectem i przy stracie 3ds 5.0 mowi : DLL failed to initialize. Patrze w plug`ach zaladowanych i jest zaladowany mental ray plugin, wiec nie wiem co jest nie tak....raczej jestem zielony wiec prosze nie za ostro :P. Aha mental ray 2.1 mam, a system to win xp prof.
Napisano 27 Luty 200322 l ups, sora za zasmiecanie, ale skorzystalem z wyszukiwarki i saygon podal powod tego dlaczego to nie dziala, zabieram sie za przeczesywanie discreeta w poszukiwaniu conneciotn do 5.0 :)
Napisano 17 Maj 200321 l o mamusiu...ale popularny musi być ten render...skoro są tylko 2 tematy...[lol2][lol2][lol2][rotfl2]
Napisano 26 Maj 200321 l Originally posted by Phantom o mamusiu...ale popularny musi być ten render...skoro są tylko 2 tematy...[lol2][lol2][lol2][rotfl2] Tak jest przez beznadziejne połączenia MR z Max, a pozatym wiele zależy od ustawień, własnych obliczeń, które to nieco komplikują używtkowanie. W Brazil r/s wystarczy nacisnąć góra 3 przyciski w GI i gotowe, a przy Mentalu musisz sie pomęczyć pooptymalizować ustawienia itd. Nie chcę nic sugerować, ale Mantal Ray wydaję sie byc stworzony dla bardziej ambitnych grafików;), w końcu oferuje najlepszą jakość.
Napisano 26 Maj 200321 l Hmmm, renderman Pixara, nigdy nie widziałem jego pełnych możliwoźci, a w samych filmach renderowanych w RM to fotorealizmu nie dostrzegłem. Podobno go uzywaja gdyż jest bardzo szybki i ładnie fakeuje GI.