bartq Napisano 24 Kwiecień 2004 Napisano 24 Kwiecień 2004 Mam taki problem: gdy we viewpoincie mam ustawione smooth+highlights+edged faces, linie siatki są poprzerywane tak, jakby był ustawiony bardzo niski antialiasing. Bardzo utrudnia to modelowanie:/. Gdy mam widok wireframe to siatka jest ok. We wcześniejszych wersjach maxa na defaultowych ustawieniach siatka ze smooth+highlights wyświetla się dobrze. Wiecie może jak to poprawić w maksie6?
VGT Napisano 25 Kwiecień 2004 Napisano 25 Kwiecień 2004 Przy przełączaniu się pomiędzy wireframe, a smooth+highlights+edged faces siatka wygląda dokładnie tak samo (przynajmniej w moim przypadku). Testowane na dwóch różnych komputerach. Szukałem jakiś ustawień, które miałyby na to wpływ, ale nic nie znalazłem... Może to nie jest problem z max\'em?
sikham Napisano 25 Kwiecień 2004 Napisano 25 Kwiecień 2004 miałem to samo :) reinstalka windy pomogła :P
bartq Napisano 25 Kwiecień 2004 Autor Napisano 25 Kwiecień 2004 Dzięki za odpowiedzi, okazało się że zmiana drivera na opengl pomogła :) (na radeonie 9100).
Rekomendowane odpowiedzi