Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich serdecznie. Kilka faktów: jestem noob, zaczynam, próbuję sił z tym tutkiem: http://www.signs.pl/article.php?sid=3995 i mam pewnie banalny problem. Zatrzymałem się na punkcie 6. Mam wstawić modyfikator normal, żeby cieniowało ściany od wewnątrz pomieszczenia i żeby były widoczne tylko od wewnątrz (zewnętrzne - przezroczyste). O ile jest widoczna zmiana w cieniowaniu to nadal nie mogę zobaczyć środka - ściany nie są przezroczyste. Czy gdzieś można może włączyć widok tej opcji? Może jakieś inne pomysły? Proszę o pomoc.

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

prawym na obiekcie > Object Properties... > Backface cull ma byc zaznaczone

mozesz tez zmienic w Customize > Preferences... > zakladka Viewports i zaznacz Backface Cull on object creation, od tej pory wszystkie NOWO stworzone obiekty beda miec zaznaczone backface cull

Napisano
  • Autor

~Sebastian Ozga: opcja flip jest włączona.

~t0m3k: W Object properties opcja Backface Cull jest odznaczona ale cały obszar Display properties jest wyszażony i nie mogę tej opcji zaznaczyć

Napisano

jesli w grupie Display Properties jest wlaczona opcja By Layer to ja wylacz

Napisano
  • Autor

Tak, działa. Dzięki serdecznie. Czy tego typu pytania noobów są tu dozwolone? Czy ten dział? tak na przyszłość, bo przypuszczam, że jeszcze kilka z mojej strony się pojawi.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności